Özel Selçuklu'ya Büyükşehir talip

Özel Selçuklu'ya Büyükşehir talip

Konya Büyükşehir Belediyesi, Özel Selçuklu Hastanesi'ni kiralamayı düşünüyor. Belediye, Özel Selçuklu Hastanesi ile 4 ay önce satışa çıkardığı kendi bünyesindeki Özel Büyükşehir Hastanesi'ni birleştirmeyi amaçlıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin “Özel Selçuklu Hastanesi'ni alacağı” iddiası, son günlerde daha çok konuşulmaya başlandı. 4-4 buçuk ay önce kendi iştirakleri arasında yer alan Özel Büyükşehir Hastanesi'ni satışa çıkaran Konya Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir iddia ile anılması, akılları karıştırdı. Konya Büyükşehir Hastanesi'nin 18 trilyon borcu olduğu ve belediyenin de bu sebepten dolayı meclis kararıyla hastaneyi satışa çıkarmak istediği iddia edilmişti. Hastanenin satış kararına 14 Ekim 2019 günü yapılan Meclis toplantısında karar verilmişti. Alınan karar hastanenin satışının yapılması için encümene yetki verilmesi onaylanmıştı. Encümen tarafından Büyükşehir Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’na yönlendirilen satışın hayata geçirilmesi için başkanlık bünyesinde komisyon oluşturulmuş, 17 Ekim 2019’daki yapılan ikinci toplantıda ihaleye çıkılabilmesi için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na yazı gönderilmişti. Hastanenin alacak verecek durumu ve değer tespiti için çalışmaları sürdürülmüş, bunların sonuçlanmasının ardından sürecin hız kazanacağı belirtilmişti. Hastaneye üç talibin olduğu da konuşulan bilgiler arasındaydı.

BAŞKAN ALTAY SİNYALİ VERMİŞTİ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Merhaba Gazetesi'ne yaptığı özel açıklamada hastanenin borçtan dolayı değil, fiziki ömrünü tamamladığından dolayı satışa çıkarıldığını söylemişti. Başkan Altay'ın yaklaşık 1 ay önce Merhaba Gazetesi'ne yaptığı açıklamada hastanenin satışından vazgeçildiği belirtilmişti. Başkan Altay, şunları söylemişti: “İhaleye çıktık fakat hastaneyi satamadık. Belediye Hastanesini satışa çıkarma sebebimiz, artık bu hastanenin devletle rekabet edebilecek gücünün kalmamasıydı. Fiziki şartları da hastanenin rekabet edebilecek gücünü ortadan kaldırıyordu. Ya yeni bir hastane yapmamız gerekecekti ya da bu hastaneyi satmamız. Satamadık, şuan itibariyle işletiyoruz. Hastaneyi biraz daha derleyip, toplayacağız. Hastaneyi kârlı hale getirmek için çaba sarfediyoruz. Satma fikrinden vazgeçtik.”

BÜYÜKŞEHİR'İN MUHATABI KİM OLACAK?

Özel Selçuklu Hastanesi'ne ise Mayıs 2019'da haciz gelmişti. Hastanede yatan ağır hastalar başka hastanelere sevk edilirken, 185 çalışan ve onlarca hekim de işsiz kalmıştı. Son 3 aydır alacaklarını alamayan üstelik bir de işsiz kalan mağdur işçiler hastane önünde toplanarak, eylem yapmışlardı. İşçiler, “Kıdem, ihbar, fazla çalışma, resmi tatil ücretlerini ve bireysel emeklilik kesintilerimizi de alamadık” demişti. Mağdur işçiler, haklarını alabilmek için çeşitli sloganlar atmıştı. Hastane ise elden ele satılıyordu. İşçiler, açıkça suç duyurusunda bulunup, yetkilileri göreve davet etmiş ve hastanenin bu duruma düşmesinde kimin parmağı varsa cezalandırılmasını istemişti. Yine işçiler, kimi muhatap alacağını, içeride biriken paralarını nasıl alacağı konusunda da bilgi sahibi değildi. Tüm bu yaşananlara bakılınca Özel Selçuklu Hastanesi'ni kiralamayı düşünen Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kimi muhatap alacağı ve kimlerle muhatap olacağı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Hastane, yaklaşık 9 aydır atıl halde duruyor.

AMAÇ DAHA FERAH ORTAMDA HİZMET VERMEK”

Alınan bilgilere göre Konya Büyükşehir Belediyesi, kendi iştirakleri arasında yer alan ve satışa çıkardığı halde satışını gerçekleştiremeyen Özel Büyükşehir Hastanesi'nde yenileme çalışmalarına gidiyor. Bu kapsamda belediyenin yan yana olan hastane binalarını birleştirmek için Özel Selçuklu Hastanesi'ni kiralamayı düşündüğü öğrenildi. Kiralamaya gerekçe olarak ise “Hastanenin fiziki şartlarını iyileştirmek ve daha ferah bir ortamda hizmet vermek” olduğu gösterildi.

EMRE ÖZGÜL

img_8888_880x440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum