Özel Selçuklu çalışanları mağdur edildi

Özel Selçuklu çalışanları mağdur edildi

Son 6 aydır elden ele satılan, geçtiğimiz hafta ise hasta kabulünü durduran Özel Selçuklu Hastanesi'ne haciz geldi. Hastanede yatan ağır hastalar başka hastanelere sevk edilirken, 185 çalışan ve onlarca hekim de işsiz kaldı. Özel Selç

Özel Selçuklu Hastanesi ekonomik nedenlerden dolayı kapanınca çalışanlar mağdur oldu. Hastane çalışanı 185 kişi ve onlarca hekim işsiz kaldı. Son 3 aydır alacaklarını alamayan üstelik bir de işsiz kalan mağdur işçiler hastane önünde toplanarak, eylem yaptılar. İşsiz kalanlar arasında 20 yıldır hastanede çalışan işçiler de, kısa süre önce işe yeni başlayan işçiler de yer aldı. Yaklaşık 100-150 kişinin katıldığı eylemin ardından mağdur işçiler adına açıklama yapan Mustafa Büyükbel isimli bir mağdur işçi de “Son 75 gündür maaşlarımız verilmiyordu. Kıdem, ihbar, fazla çalışma, resmi tatil ücretlerini ve bireysel emeklilik kesintilerimizi de alamadık” dedi. Mağdur işçiler, haklarını alabilmek için çeşitli sloganlar attı.

img_3113.jpg

AİLELER İLE BİRLİKTE 600 KİŞİ MAĞDUR!

185 işçinin, onlarca da hekimin işsiz kaldığını söyleyen Büyükbel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “185 kişiyiz ama bizim elimize bakan bir de ailemiz var. En az 3 kişiden hesaplayınca yaklaşık 600 kişinin bir mağduriyet yaşadığı ortaya çıkıyor. Bizler, bu kuruluş adı altında sağlık sektörüne yıllarca emek verdik. Alın teri döktük. Maalesef ki hakkımızın hiçbirini de alamıyoruz. Bu mübarek Ramazan ayında bu kadar kişi mağdur edildi. Önümüzde bir Ramazan Bayramı var. Çocuklarımızın boynu bükük, kadınlarımızın gözü yaşlı. Bu bayramın diğer bir adı olan Şeker Bayramı bizler için mutsuzluk, huzursuzluk, haksızlık ve mağduriyet bayramı olarak zihinlerde yer edinecek.”

 

 

SON 6 AYDIR ELDEN ELE SATILIYORDU!

“Bizlere bu mağduriyeti yaşatanlar,bu fani dünyada ve edebi hayatta mutlaka karşılığını yüce Türk adaletinden ve ilahi adaletten alacaktır. Buna inancımız tamdır” diyen Büyükbel, daha sonra şunları kaydetti: “Şirket, son 6 ayda elden ele satılmıştır. Bu satışların iyi niyetten uzak olarak yapıldığını düşünüyoruz. Bunun için Maliye müfettişlerinin ve Cumhuriyet Savcılarının dikkatini çekmek istiyoruz. Açıkça bir suç duyurusunda bulunuyoruz. Sorumluların ortaya çıkarılması için incelemenin bu yönde genişletilmesini ve şüphelilerin yurt dışına çıkışının yasaklanmasını talep ediyoruz. Kadroların ve ruhsatın iptal edilmeden satışına imkân verilmesi, buradan elde edilecek gelirin banka haciz ve ipoteklerine aktarılması çalışanların mağduriyetinin devamı anlamına gelecektir. Eğer böyle bir satış mümkün olursa öncelikli işçilerin düşünülmesi gerektiğini bir kez daha buradan beyan ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız siz başta olmak üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Valisi, Cumhuriyet Başsavcısı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve diğer siyasilerin bize destek olmasını istiyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

 

Foto altı:

Mustafa Büyükbel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum