Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Özel Kalem Müdürlüğü

Özel Kalem Müdürlüğü

Hatıralar canlanıyor yazı serisi

Milli Görüş’ün ikinci partisi MSP (Milli Selamet Partisi)  11 Ekim 1972’de Süleyman Arif Emre Genel Başkanlığı’nda kuruldu.14 Ekim 1973 seçimlerine girdi ve 1.2 milyon rey aldı, % 11'lik bu oyla 48 milletvekiliyle meclise girdi ve Senatoda 3 Senatör kazandı.

Bu arada ben de öğrenciliğime devam ediyordum. Çevremdeki arkadaşlarım benim MSP Ankara/Yenimahalle İlçe Başkanı olmamı istediler. 1973 seçimleri, benim ilçe başkanlığımda yapıldı ve biz o seçimlerde Yenimahalle’nin 9 köyünde birinci parti olduk.

1971 Eylül’ünde okul bitmiş ben Makine Mühendisi diplomasını almıştım. Hocamıza gelerek durumu bildirdim ve benim Recai Kutan Bey’in Genel Müdürlüğünü yaptığı TÜMAŞ, Türk Mühendislik ve Mimarlık A.Ş.’de çalışmak istediğimi söyledim. Hemen telefonla Recai Bey’i arayarak, “Recai, sana bir genç gönderiyorum. Onu istediğin işte çalıştırabilirsin” diyor ve benim Tümaş’ta işe alınmamı sağlıyordu.

Hocamız ilk parti kongresinde MSP Genel Başkanı olur olmaz hemen gençliğe yöneldi ve beni ilçe başkanlığından alarak MSP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’na getirdi.

         3.msp-gençli̇k-kollari.jpg

MSP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’nda Genel Başkan Nevzat Laleli, Yönetim Kurulu üyeleri Şükrü Okur, Şükrü Turgut, Salih Yarbay (Ersönmez Yarbay’ın kardeşi) Abdullah Şener (Abdüllatif Şener’in kardeşi), Fazlı, Ruşit Şirin ve diğer gençler…

Bediüzzaman Hazretleri, Sözler kitabının Mehdi Resul bölümünde, “Mehd-i Resul, mücizekar manevi (maddi kılıç değil) kılıcıyla, Süfyan ve Deccal ordularını zür’ü zeber eder. İki dağ dengedeyken bir küçük çakıl taşı ikisini de ağdırır, iki dev güreşirken bir çocuk ikisini de yıkar” demektedir.

MSP, 48 milletvekili ile meclise girince, sanki iki dev veya iki dağ olan AP ve ne de CHP hükümeti kuramadılar. Ülkemizde yayınlanan büyük trajlı Masonik gazeteler, her ne kadar AP ile CHP’nin birleşerek Hükümeti kurmalarını büyük manşetler atarak istedilerse de bunu bir türlü yapamadılar. Ve CHP Şubat 1974’de MSP ile bir koalisyon hükümeti kuruldu. Bu koalisyon Kasım 1974’e kadar devam etti.

Başbakan yardımcılığı ve Bakanlıklar arası ekonomik kurul başkanlığını yapan Erbakan Hocamıza özel kalem müdürlüğü yapacak birisi aranınca ilk aklına gelen isim ben olmuşum. Bu sefer bana “Başbakan Yardımcılığı Özel Kalem Müdürlüğü” görevi verildi.

Bu dönemde maddi ve manevi sahalarda bir çalışma yapıldı. O meşhur ve şanlı Kıbrıs Barış Harekâtı gerçekleşti. (20 Temmuz 1974) Bu harekâtın baştan sona kararlarının verilmesi ve uygulanması Erbakan Hocamız tarafından yapılmıştır. Başbakan Ecevit’in fevri davranışlarıyla ve Başbakanlıktan istifa etti ve böylece bu hükümet yıkılmıştır.

MSP GENÇLİK KOLLARI

Bir müddet hükümetten ayrılan Hocamız hemen parti çalışmalarına ve özellikle gençlik çalışmalarına döndü beni çağırarak bir Başkanlık divanı toplantısında bana; “Partimizin Gençlik Kolları Genel Başkanlığını yürüteceksin” diyerek görev verdi.

Ben MSP Yeni Mahalle İlçe Başkanlığı’ndan ayrıldım ve MSP Gençlik Kolları Genel Başkanlığı görevimi yürütmeye başladım.

MSP’nin amblemi anahtar ya, bir türlü MSP’siz hükümet kurulamıyor. Bu sefer AP, MSP ve MHP ile 3 Mart 1975 tarihinde adına I. MC (Milli Cephe) denilen hükümet kuruluyordu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Oğuzhan Asiltürk getirilmişti. Bu dönem de ülkemizin her yerinde 300’den fazla fabrika kuran fabrika yani ağır sanayi yatırımları başladı.

Bir makine mühendisi olan bu kardeşinize, yine bizzat Erbakan Hocamızın direktifiyle bu sefer Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında “Bakan müşaviri” ve “Ağır Sanayi Yüksek İhtisas Okulu Yönetim Kurulu Başkanlığı” görevi verildi.

Sanayi Bakanlığı bünyesinde kurulmuş bulunan ve Ağır Sanayiye kaliteli eleman yetiştirmeye çalışan bu okul, Yatırımcı Bakanlıklarda ve KİT’ler de (Kamu İktisadi Kuruluşlar) çalışan yüksek tahsil sahibi bazı gençleri alıyor, kadrosu çalıştığı yerde kalmak üzere onların mesleki gelişmeleri sağlanıyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR