Hâlid Şen

Hâlid Şen

Özel hastanelerin doğum fırsatçılığı!

Özel hastanelerin doğum fırsatçılığı!

Geçtiğimiz aylarda Torba Yasa ile yapılan düzenleme ile devlet, ailelere doğum üzerine yardım parası ödüyor. İlk çocukta 300, ikincide 400, üçüncüde ise 600 lira… Yapılan yardımlar asgari ücretlerle geçinemeyen vatandaş için az gelse de ufak bir katkı sağladı.

**

Bunu duyan bazı özel hastaneler ise vatandaşa verilen bu ufak yardıma göz dikmiş... Yapılan düzenleme sonrası pek çok özel hastane doğum ücretlerine 300-500 lira arasında değişen miktarlarda zam yaptı! Yani vatandaş, devletten aldığı desteği hastaneye teslim edecek.

**

Bu vatandaşın kaderi hep böyle mi olacak? Kaşıkla veriliyor, kepçeyle alınıyor. Özel hastaneler yardımlar sonrası fiyatlarını artırırken, devletimiz de yaptığı ekstra düzenlemeler ile verdiğinden fazlasını geri aldı. Yardımlar başladıktan sonra ithal bebek ürünlerine gümrükten alınan vergi oranları artırıldı. Mobilya gümrük tarifesinden işlem yapılan oto koltuğu, park yatak, mama sandalyesi ve yürüteç fiyatları yüzde 50 ile 80 arttı. Al birini vur ötekine…

**

Vatandaşın cebinden birilerinin eli hiç eksilmeyecek sanırım. Sağlıkta devrim dediniz, elini cebine sokmayan halk eczaneler vasıtasıyla yolundu, Genel Sağlık Sigortası, herkes ücretsiz sigortalı olacak dediniz, şimdi yüz binlerce vatandaş, arkasından habersizce yazılan binlerce lirayı nasıl öderim diye düşünüyor. Doğum yardımı sonrası anne-babalar daha da zor duruma sokuldu…

**

Yapacağınız iyilik orada kalsın zira iyilik yaptıkça vatandaş zarara giriyor.

 

DOĞU’NUN İNCİSİNDEYDİK

Geçtiğimiz haftalarda Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Gazeteci Değişim Programı’ kapsamında Konyalı gazeteciler olarak Van’daydık… Program kapsamında Van’ın başlıca görülüp gezilmesi gereken yerleri ile Van Gölü etrafındaki tarihi değerleri gördük.

**

Programın amacı Van merkezli olarak kafalardaki ‘Doğu’ imajının tazelenmesiydi. Van Gazeteciler Cemiyeti programın hazırlıklarını iyi yapmış. Gezi sonrası bölgedeki gazeteciler ile de sorunları ve yapılması gerekenleri konuştuk.

**

İlk defa gittiğim Van, bizim düşündüklerimizden tamamen farklı idi… Belediye hizmetlerindeki eksikliklere rağmen kendinizi bir sahil şehrinde hissediyorsunuz. Bazı noktalarda Konya’dan çok ilerdeler… Gezi izlenimlerimizi ve notlarımızı ‘Merhaba Şehir’ dergimizde detaylı olarak paylaşacağız.

**

Gezide emeği geçen Konya Gazeteciler Cemiyeti’ne, BYEGM İl Müdürlüğü’ne ve Vangölü Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür ederiz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Hâlid Şen Arşivi
SON YAZILAR