Özel Fırat Ortaokulu, Teog'da Dereceye Giren Öğrencileri Ödüllendirdi

Özel Fırat Ortaokulu, Teog'da Dereceye Giren Öğrencileri Ödüllendirdi

Balıkesir Özel Fırat Ortaokulu, Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Özel Fırat Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Müdür Ramazan Bayram, müdür yardımcıları İsmail...

Balıkesir Özel Fırat Ortaokulu, Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi.

Özel Fırat Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen ödül törenine Müdür Ramazan Bayram, müdür yardımcıları İsmail İnan, Hüsamettin Doğan, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Liselere geçiş sınavlarında Türkiye başarılarının tesadüf olmadığını ve her yıl geleneklerinin devam ettiğini belirten Özel Fırat Ortaokulu Müdürü Ramazan Bayram, başarılarının temelinde planlı ve programlı çalışma olduğunu söyledi. Okulun 8 öğrencisinin Türkiye'de yüzde 0,01'lik dilime girerek büyük bir başarı gösterdiğine dikkat çekerek, "Kitlesel başarıda da öğrencilerimiz 441 puan aldı. Elde edilen başarılar, Özel Fırat Eğitim Kurumları'nın eğitim kalitesini ortaya koymuştur. Bu başarıda emeği geçen tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize gayretlerinden dolayı teşekkür ederim." dedi.

Okulun Balıkesir'i ülke çapında temsil ettiğini, kendisinden beklenen sosyal, sportif ve akademik başarıyı en üst düzeyde yakaladığını söyleyen Müdür Bayram, "Bu yıl da çeşitli alanlarda gelen ve son olarak da TEOG sınavlarından gelen başarılar uzun bir çalışma maratonunun meyvesidir. Sınava hazırlanan öğrencilerimiz ve onları destekleyen öğretmenlerimiz geç saatlere kadar ekip oldular, çalıştılar ve kazandılar. Hedefe kilitlenmiş kurum olarak velisi, öğrencisi, öğretmeni ve yönetim kuruluyla daima başarıyı kovalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Okulun başarıları hakkında velilere bilgi veren Müdür Yardımcısı İnan, okul öğrencilerinin bugüne kadar liselere geçiş sınavları, TEOG ve SBS'de 11 Türkiye birinciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attığını söyledi. Bunun yanında okullar arası bilgi yarışmaları, satranç, Ulusal TÜBİTAK Olimpiyatları, uluslararası olimpiyatlar ve çeşitli spor müsabakalarında çok sayıda birincilik elde ettiklerini bildirdi.

Konuşmanın ardından Müdür Yardımcısı Hüsamettin Doğan, öğrencileri tebrik ederek çeyrek altın verdi. Aileleriyle birlikte sahnede fotoğraf çektiren öğrenciler, bu yıl sınava hazırlanacak olan arkadaşlarına tavsiyelerde bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 28-29 Kasım ile 28-29 Nisan tarihlerinde düzenlenen ve yaklaşık 1 milyon 300 bin 8. sınıf öğrencisinin katıldığı sınavlarda Özel Fırat Ortaokulu öğrencisi Arda Efe Köseler, 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Bakanlık tarafından açıklanan yerleştirme esas puanlarında okulun toplam 121 öğrencisinden ilk 10 öğrencinin ortalaması 496 puan, ilk 50 öğrencinin ortalaması 485 puan, ilk 100 öğrencinin ortalaması ise 463 puan olarak gerçekleşti.

Okul öğrencilerinden Arda Efe Köseler 500 puan ile Türkiye 1.si olurken Burak Batuhan Polat 497,94 puan, Batuhan Akkaya 496,99 puan, Ömer Faruk Kılıç 496,92 puan, Orhan Tunç 496,89 puan, Doğukan Kalınoğlu 496,78 ve Enes Ovalı 495,64 puan alarak dereceye girdi.

Sınav sonuçlarına göre bir üst kuruma yerleştirmede de Özel Balıkesir Fırat Ortaokulu tüm öğrenciler bazında yüzde 100'lük başarı elde etti. Buna göre, 25 öğrenci Fen Lisesi'ne, 79 öğrenci Anadolu Lisesi'ne, 5 öğrenci Sosyal Bilimler Lisesi'ne, 5 öğrenci İmam Hatip Liselerine ve 5 öğrenci de meslek liselerine yerleşti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.