Özel Başak'ta başarı gelenekselleşti

Özel Başak'ta başarı gelenekselleşti

Başarıyı gelenek haline dönüştürdüklerini söyleyen Özel Başak Koleji İlk ve Ortaokul Müdürü Mustafa Dursun, “Mezun olan öğrencilerimizin çok saygın üniversitelerde öğrenim görüyor olmaları, başarımızın en büyük kanıtıdır” dedi

Özel Başak Koleji, 23 Şubat 2019 Cumartesi yapılacak 17. Özel Başak Koleji Bursluluk Sınavı öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Kolej Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Başak Koleji İlk ve Ortaokul Müdürü Mustafa Dursun'un yanı sıra; Müdür Yardımcısı Şule Akay Kılıç, Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Ahmet Akıncı ve kolej Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Asuman Tosun katıldı. Bursluluk sınavına bin 350 civarında başvuru talebinin alındığını söyleyen Başak Koleji İlk ve Ortaokul Müdürü Mustafa Dursun, “Konya'da olimpiyat çalışmalarını 17 yıl önce başlatan Özel Başak Koleji'nin amacı, bilime yatkın öğrencileri tespit edip bu öğrencilerin daha iyi yerlere gelebilmesi ve topluma kazandırılmasıdır” dedi. Başvuru sayısının fazla olduğunu belirten Dursun, bilimsel düşünceye sahip nesil yetiştirmeye vesile olan eğitim projelerine yani bursluluk sınavına tam kadro hazır olduklarını da dile getirdi.

 

BAŞARIMIZ TESADÜF DEĞİLDİR

“1995 yılında 10 eğitimcini girişimleri ile kurulmuş olan kolejimiz, şu anda Türkiye genelinde; İstanbul, Ankara, Adapazarı, Konya ve Osmaniye şehirlerinde bulunan 6 okulla eğitim ve öğretim hayatı devam etmektedir” diyen Dursun, daha sonra şunları kaydetti: “Bu okulların kuruluş amacı, anne ve babasına hayırlı, vatanına milletine saygılı, karakteriyle tüm dünyaya örnek nesiller yetiştirmektir. Bunun yanında fenni bilimlerde de okulumuz Konya'nın öncüleri arasındadır. Okulumuzun geleneksel hale getirdiği olimpiyat sınavlarının bu yıl 17.'sini yapmaktayız. Temel branşlarda yapmış olduğumuz sınav sonucunda seçip yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz, Milli Eğitim'in yaptığı diğer temel sınavlarda da büyük başarı göstererek, Konya'nın en seçkin liselerine girmeye hak kazanmış ve ahlakıyla da örnek öğrenciler olmuşlardır. Türkiye'de en seçkin üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerimizin olması da bu başarının tesadüf olmadığının en büyük ispatıdır. Bu başarıya yenilerini eklemek için bu yıl 23 Şubat 2019 Özel Başak Koleji Bursluluk sınavımızda Konya'ya ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşıyor ve sınava girecek öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyoruz. Sınavımız 2 oturum şeklinde yapılacaktır. 23 Şubat Cumartesi sabah saat 10.00'da 4. sınıflar ve öğlen saat 14.00'da 8. sınıflar bursluluk sınavımıza katılacaklardır.”

 

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum