Özdemir: Nadas Alanlarını Alternatif Ürünlerle Değerlendirelim

Özdemir: Nadas Alanlarını Alternatif Ürünlerle Değerlendirelim

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ilin tarım alanları bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, çiftçilerin ve üreticilerin nadas alanlarını alternatif ürünlerle değerlendirmesi gerektiğini...

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ilin tarım alanları bakımından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, çiftçilerin ve üreticilerin nadas alanlarını alternatif ürünlerle değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyaattin Özdemir, beraberinde Müdür Yardımcısı Özgür Memiş Sorgun ilçesinde ekili tarım alanlarını inceleyerek çiftçilerin sorunlarını dinledi. Daha sonra Sorgun Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık’ı ziyaret eden Özdemir, tarım ve hayvancılık üretimi üzerine sohbet etti.

Nadas alanlarının alternatif ürünlerle ekimi yapılarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdemir, “Bu konuda müdürlük olarak yoğun çalışma içerisine girdik. Çiftçilerimizi yönelik bilgilendirme toplantıları düzenledik. Çiftçilerimizin nadas alanlarını aspir, ayçiçeği, nohut ve mercimek gibi ürünlerle değerlendirerek boş kalmasını önlemeye çalışıyoruz. Bu sayede hem Yozgat ekonomisi, hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlanmış olacaktır. Bu vesile ile ilçe Ziraat Odası Başkanı Hacı Beyi ziyaret ettik. Ziraat odalarımızın çiftçilerimizin bilinçlenmesinde, gelişmesinde ve eksikliklerin giderilmesinde önemli bir görevi de yerine getiriyorlar. Ben kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Hacı Tuzlacık’ta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ziyattin Özdemir’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, “Müdürümüz sağ olsun zaman zaman odamızı da ziyaret ederek çiftçilerimizin üretimde daha kaliteli verim alması için ne gibi çalışmalar yapılması konusunda bizleri yönlendiriyor. Bu vesile ile kendilerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.