Özdal Karahan  yeniden başkan

Özdal Karahan yeniden başkan

TÜRSAB Konya Yöre Temsil Kurulu’nda yapılan ve tek liste ile girilen seçimlerde mevcut başkan Özdal Karahan güven tazeleyerek, yeniden başkan seçildi.

TÜRSAB Konya Yöre Temsil Kurulu yapılan genel kurulla belirlendi. Dedeman Otel'de gerçekleştirilen seçimle yeni dönemin başkanı ve yönetim kurulu seçildi. Seçimlere TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Özden, Özgen Uysal, TÜRSAB Konya Yöre Temsil Kurulu mevcut ve yeni başkanı Özdal Karahan, TÜRSAB Konya Yöre Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Konya Bölge acentaları temsilcileri katıldı.

17 AYIMIZ BORÇ ÖDEMEKLE GEÇTİ

Kurulda konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıka'ya, göreve 19 ay önce geldiklerini aktararak, “Göreve gelir gelmez, icra gerçeği ile karşılaştık. Yaklaşık 17 ayımız borç ödemek ile geçti. 30 milyondan fazla borç ödedik. TÜRSAB'ın kurumsallık ve işlevsellik konularında ciddi sıkıntıları vardı. Destek alarak, kurumsallık meselesini çözüme kavuşturduk. Bunun yanı sıra birçok yeniliği de hayata geçirdik. Yöreler arasında alışverişi sağladık. Üyelerimizin memnuniyeti için çalışmaları hayata geçirdik. Küçük bir televizyon kurduk. Sosyal medyada artık sesimiz daha fazla çıkıyor. Biz de bir seçime gireceğiz. Eski yönetim bundan önce ne yaptı ki bundan sonra da üyelerinin hakkını savunmak için aday olduğunu söylüyor? Üyelerini daha önce kandıran bir yönetim, nasıl olur da yeniden aday olur? Ne diye üyelerinin karşısına çıkar. Bizim önemli bir amacımız da illerdeki temsilcilerimizin bize biat etmesi değil, üyelerine ve üyelerinin çıkarlarına biat etmesidir. Biz, demokratik ve tutarlı bir anlayışa sahibiz” dedi.

KONYA'DA 2 PROJEMİZ VAR

Konya'ya tarihi ve kültürel özelliklerinden dolayı ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Başkan Bağlıkaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “TÜRSAB olarak, Konya'da önce İnce Minare Medresenin tadilatı ile ilgili bir girişimde bulunduk. 3-5 ay bu işin peşinde koştuk. Hem mimari hem de temelindeki sorunlardan dolayı işin biraz uzun ve zorlu olduğunu gördük. Anıt yapının tekrar hayata geçirilmesi için 3-5 yıllık bir çalışma gerekiyor. Bizim dönemimiz kısa. Bizim tarafımızdan başlatılan bir çalışma bitirilir mi bitirilmez mi hepsini düşündük. Bu projemiz yine de devam ediyor. Medreseyi eski haline getireceğiz ve bu TÜRSAB kaynakları ile yapılacak. Bir de Kubbe-i Hadra çalışmamız olacak. Mozaiklerini değiştirecek bir proje üzerinde çalışıyoruz. Kubbe-i Hadra'nın görünen tüm mozaiklerinin değişmesi ile ilgili TÜRSAB olarak Bakanlığa müracaatımızı yaptık. Mozaiklerin tamamını orijinal ustalarına yenileteceğiz. Fayans olmayacak. Orijinal çinisinden yapılacak.”

KONYA FARKINI KONUŞTURDU

Türkiye'deki Yöre Temsil Kurulu seçimleri arasından TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın bir tek Konya'daki seçimlere katıldığını dile getiren TÜRSAB Konya Yöre Temsil Kurulu Başkanı Özdal Karahan da Konya'da istişare kültürünün hakim olduğunu da söyleyerek, “Başkanımız bu yüzden seçimlerimize katıldı. Katılımı ile başkanımız bizleri onurlandırdı. Konya, farkını konuşturdu. Çünkü bizler siyaset üstü bir yapıyız” dedi. TÜRSAB bayrağını Konya'dan yine güçlü şekilde dalgalandıracaklarını ifade eden Karahan, Konya bölge acentelerini alınlarının akı ile temsil etmeye devam edeceklerini kaydetti.

YÖNETİM ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Başkanlığına yeniden seçilen TÜRSAB Konya Yöre Temsil Kurulu'nun yönetimi ise şu isimlerden oluştu: “Asil üyeler; Başkan Özdal Karahan, Asil Üyeler; Arif Kavak, Mesut Yalçın, Murat Sarıkaya, S. İbrahim Durmuş, YedekÜyelik için, Üyeler; Aydın Şahiner, Ekrem Çeçen, Tuba Durmaz, Yılmaz Çınardalı, Ümmü Gülsüm Taşdemir.”

HAKAN ARMUTCU

img_1215.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.