Özcan: Pandır, Erdemir’in Bir Dünya Şirketi Olduğunu Bilmiyor Mu?

Özcan: Pandır, Erdemir’in Bir Dünya Şirketi Olduğunu Bilmiyor Mu?

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Niyazi Özcan düzenlediği iftar yemeğinde yüze yakın iş adamı ile bir araya geldi. Özcan iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmasında Ali Pandır'a yüklenirken "Erdemir’i...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Niyazi Özcan düzenlediği iftar yemeğinde yüze yakın iş adamı ile bir araya geldi. Özcan iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmasında Ali Pandır'a yüklenirken "Erdemir’i dünya klâsında bir şirket yapma vizyonu ve iddiasıyla göreve geldiğini söyleyen Ali Pandır, Erdemir’in zaten Avrupa’nın 5. büyük yassı demir çelik üreticisi olması sebebiyle, zaten bir dünya şirketi olduğunu bilmiyor muydu?" dedi.

İftarda tüccar, sanayici, nakliyeci olmak üzere yaklaşık 100 kadar işadamı ile bir araya gelen Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Niyazi Özcan, iftar sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Açıklamasında ERDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır’a yüklenen Özcan açıklamasında “Kendisi Erdemir’de iş yapma tarzını yalınlaştıracak ve şirketleri tek çatı altında toplayacakmış. Erdemir’e ait ERSEM isimli çelik servis merkezinin piyasaya sunduğu ucuz fiyatlar ile asli müşterilerini vurarak mı yapacak yalınlaştırmayı? Eski çalıştığı şirketinden neden ayrılmak zorunda kaldığı bizi ilgilendirmez. Ama kendisinin eski çalıştığı şirketlerde acaba hem bayilere otomobil satıp hem de daha sonra bayilerin müşterilerine aynı otomobilleri ve yedek parçalarını daha ucuza satmasına izin veriliyor muydu?” diye sordu.

Açıklamasında ağırlıklı olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır’ın ulusal basına yansıyan sözlerine yanıt veren Özcan, Erdemir’in bir dünya şirketi olduğunu ifade etti. Özcan açıklamasına şu sözlerle devam etti; “Ali Pandır verdiği demecinde satışla ilgili Ar-Ge’yi yeni baştan inşa edip geliştireceğinden söz etmiş. Ve tüm planlamalarını 5-10 yıl içerisinde hayata geçirecekmiş. 1 ve 2 yıl arasında bile uzun zaman olduğu düşünüldüğünde bu nasıl bir mühendislik hesabıdır ve nasıl bir analitik düşüncedir ki, dünyanın neresinde bir mühendis amirine götürebilir. Ali Pandır gelsin biz tüccarlara sorsun, hesaplayalım, kendisine yardımcı olalım. Erdemir’i dünya klâsında bir şirket yapma vizyonu ve iddiasıyla göreve geldiğini söyleyen Ali Pandır, Erdemir’in zaten Avrupa’nın 5. büyük yassı demir çelik üreticisi olması sebebiyle zaten bir dünya şirketi olduğunu bilmiyor muydu? Erdemir Singapur’da satış temsilciliği açmış. Erdemir’de çalışan en genç uzman bile o bölgeye demir-çelik satmasının ne kadar zor olduğunu biliyor. Yıllarca içerisinde yaşadığı uzak doğu kültürüne hakim Ali Pandır o bölgede çelik satabilirse saygı duyarız ve takdirle de karşılarız. Ama orada hangi ürünün nasıl pazarlanacağını çok merak ediyoruz? Hep birlikte göreceğiz ve takipçisiyiz. Ali Pandır nakliye konusunda ise grubun ürün satışlarını müşterilerine özel bir talep olmadığı sürece kapı teslimi olarak yaptığını söylemekte. Biz nakliyeciler olarak öncelikle bu ifadeyi “Kapıdan teslim” olarak düzeltelim. Ardından da nazikçe “Kapıya teslim” veya “CIF” olarak çalıştığınızı hatırlatalım. Bunlara ilaveten kapıdan teslim alacak müşteriler satış ekibi tarafından OMSAN’a yönlendirildiğini de belirtelim. Rakamlara bakıldığında tüm bunların tesadüf olduğunu kimse bize söyleyemez. Ülkemizi ve bölgemizi ilgilendiren çok önemli konuya geldik.

ÇEVRE İL MÜDÜRLÜĞÜNE ÇAĞRIDA BULUNDU

Erdemir maalesef 2006’dan bu aya Ereğli ekonomisini dibe vurdurmuş ancak hava kirliliği tavan yapmıştır. Erdemir gibi büyük bir firmanın kalibrasyon ölçümlerinin neden yapılmadığını/yaptırılmadığını merak ediyoruz. Buradan Çevre İl müdürlüğü yetkililerine de sesleniyoruz; siz bu işin neresindesiniz?

BÜYÜK EYLEM HAZIRLIĞININ SİNYALİNİ VERDİ

Karadeniz Ereğli’de ki hiçbir tüccar ve nakliyeci arkadaşımız hak etmediği bir talepte bulunmamakta, Ali Pandır’ın söylediği gibi kimsede kahraman bakkal olma niyetinde değildir. Biz İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde ki bazı kahraman bakkalların süper market yapılmaya çalışıldığını biliyoruz. Kimlere hangi ayrıcalıklarla mal verildiğini biliyoruz. Biz zaten sizin bu politikalarınızdan bıktık, usandık. Biz ayrıcalık değil hak ve adaletli bir satış sistemi istiyoruz. Erdemir’de her nedense gelen gideni aratır oluyor. Şu anda gelinen noktada 2006’dan sonra Erdemir’de çalışan sayısı 11 bin 800’den 5 bin 558 seviyesine düşmüştür. Bu rakam bile Ereğli’de ki insanların seslerini neden yükselttiğinin bir göstergesidir.

Biz burada bir kez daha Erdemir ve Oyak yöneticilerine sesleniyoruz; diyalog yolunu kapalı tutup, bize basın yoluyla cevap verdiğiniz müddetçe eylemlerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Yakın bir zaman dilimi içerisinde Ereğli halkının da destek vereceğine inandığımız büyük eylemimizle ne kadar kararlı olduğumuzu tüm Türkiye gibi sizlerde açık ve net olarak göreceksiniz. Ereğli’ye, tüccara, nakliyeciye, sanayiciye ve işçilere yapılan zulüm ve haksızlıklara karşı mücadelemizi korkusuzca sürdüreceğiz" dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.