Özbekistan İle Çin Arasında 6 Milyar Dolarlık Anlaşma

Özbekistan İle Çin Arasında 6 Milyar Dolarlık Anlaşma

Çin ile Özbekistan arasında 6 milyar dolarlık yeni anlaşma imzalandığı bildirildi.Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in davetlisi olarak Çin’e yaptığı ziyaret sırasında iki ülke arasında, bankacılık,...

Çin ile Özbekistan arasında 6 milyar dolarlık yeni anlaşma imzalandığı bildirildi.

Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in davetlisi olarak Çin’e yaptığı ziyaret sırasında iki ülke arasında, bankacılık, yüksek teknoloji, enerji, teknik ve ekonomik gibi farklı alanlarda 6 milyar dolarlık yeni anlaşma imzalandı. Ziyarette ayrıca tarafların, Çin-Orta Asya arasındaki yeni doğal gaz boru hattı ile Çin-Kırgızistan-Özbekistan güzergâhını takip edecek demir yolu projesinin inşasının daha da hızlandırılması konusunu ele aldığı ve bu konuya ayrı bir önem atfettikleri belirtildi. 2 lider ziyaret sonunda ortak deklarasyona imza attı.

Kerimov, bundan önce ise geçten Mayıs ayında Şanghay’da düzenlenen IV. Asya’da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı’na katılmak üzere Çin’e bir ziyaret gerçekleştirmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.