Oyunlar başlıyor

Oyunlar başlıyor

4. Rumi Çocuk oyunları başlıyor. 4 gün sürecek oyunlarda Konya’ya 30 farklı ülkeden toplam 666 sporcu, antrenör ve idareci gelecek. Türk milli takımları ve Konya takımları da dahil olunca sayı bin 13’ü buluyor.

Konya spor kamuoyunun destekleri ile hayata geçirilen Rumi Çocuk Oyunları bu yıl 4.’sü ile devam edecek. 19 Nisan’da başlayacak oyunlar 23 Nisan’da son bulacak. Dünya’nın bu  kadar kapsamlı tek çocuk spor oyunları olan Rumi Çocuk Oyunları’na bu yıl 31 farklı ülke katılacak.

KATILIMCI SAYISI ARTTI

4. Rumi Çocuk Oyunları’nda geçtiğimiz yıllara göre katılımcı sayısı bir hayli arttı. Oyunlara katılan ülke sayısı 30’a çıkarken, ülkeler şu şekilde; “Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Gürcistan, İran, İspanya, İsveç, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Norveç, Özbekistan, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Ürdün, Yunanistan”.  Ayrıca Türk Milli takımları ve Konya takımları da oyunlarda mücadele edecek.

SAYI İKİ KATINA ÇIKTI

Bu yıl kapsamı arttırılan Rumi Çocuk Oyunları’nda katılımda rekor sayıya ulaştı. İlk olarak 2011 yılında gerçekleştirilen oyunlara 20 ülkeden 348 sporcu katılmıştı, bu sayı 2012 yılında ise 6 ülke 302 sporcuya gerilemişti.  2013 yılında ise katılım 24 ülke 383 sporcunun katıldığı oyunlara bu yıl ise 31 ülke 773 sporcu katılacak. Ayrıca branş sayısı da geçtiğimiz yıllarda 7 iken bu yıl 13’e çıkartıldı.

DEV BİR YAPILANMA

Yaklaşık son m3 aydır bu organizasyon için hazırlıklar devam ederken, kullanılan bütçenin 3-4 milyon civarında olduğu belirtilmekte. 5 farklı otelde konaklayacak misafirler için toplamda 55 adet araç hizmet edecek. Organizasyon sırasında kullanılacak spor tesisleri ise şu şekilde; Atletizm/ Atatürk Stadyumu Atletizm Pisti, Badminton/75.Yıl Spor Salonu, Bisiklet/Şefikcan Caddesi ve Stadyum Çevresi, Jimnastik/Sancak Spor Salonu, Eskrim/Rixos Oteli Toplantı Salonu, Güreş/Atatürk Spor Salonu, Halter/100. Yıl Spor Salonu, Karate/Büyükşehir Bel. Kongre ve Spor Salonu, Taekwondo/Selçuklu Belediye Spor Salonu, Masa Tenisi/Büyükşehir Bel. Kon. Spor Salonu, Tenis/Atatürk Spor Sitesi Tenis Kortları, Satranç/GHSİM Satranç Salonu, Yüzme/Atatürk Spor Sitesi Kap. Yüzme Havuzu.

NİHAT ERDOĞAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.