Oyunlar başlasın

Oyunlar başlasın

Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları’nın 5.’si bugün yapılacak açılış töreni ile resmen başlayacak. Açılış töreni saat 14.00’da Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda gerçekleştirilicek.

Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları’nın 5.’si. bugün  yapılacak açılış töreni ile resmen başlayacak. Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapılacak açılış töreni saat 14.00’da başlayacak. Konya, 23 ülkeden 10 branşta 850 sporcunun katılacağı organizasyona 4 gün ev sahipliği yapacak

DÜNYA ÇOCUKLARI KONYA'DA BULUŞUYOR

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz de organizasyondaki temel amaçlarının Hazreti Mevlana'nın "gel" çağrısıyla dünya çocuklarını Konya'da buluşturmak olduğunu dile getirdi.

Bu projeyle kentin de tanıtılmasını sağladıklarını belirten Ersöz, şöyle devam etti:

"Konya, 23 ülkeden 10 branşta 850 sporcunun katılacağı Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları'na ev sahipliği yapacak. Önceki senelerde Konya'ya gelen ülkelerden çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Aylar öncesinden bizi arayarak, 'Oyunlar bu sene de yapılacak mı?' diye soruyorlar. Bu bizi çok sevindiriyor. İnşallah bu sene de misafirlerimizi iyi ağırlayacağız. İlerleyen yıllarda da bu organizasyonu devam ettireceğiz."

Bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları’na Almanya, Azerbaycan, Belarus, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Hırvatistan, İran, İspanya, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Macaristan, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Türkiye olmak üzere 22 ülkeden toplamda 850 sporcu mücadele edecek. Sporcular atletizm, badminton, bisiklet, cimnastik, güreş, halter, karate, tekvando, satranç ve yüzme branşlarında mücadele edecek.

TÜM KONYALILARI BEKLİYORUZ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz tüm Konyalıları bu spor organizasyonlarını izlemeye davet etti. Ersöz, “ Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda yapacağımız açılışa tüm Konya halkını bekliyoruz. Yapılacak açılış sonrasında bir çok branşta yarışmalar olacak. Bu yarışmaları takip etsinler temennisinde bulunuyorum. Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda gerçekleştireceğimiz  açılışta mehteran dinletisi, tekvando ve karate takımı gösterileri ile birlikte halk dansları topluluğun gösterileri olacak. Tekrar tüm Konyalıları Selçuklu Belediyesi Spor Salonu ve bu organizasyonu izlemeye davet ediyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.