Otopark boş, kaldırımlar dolu

Otopark boş, kaldırımlar dolu

Konya'daki otopark sorununu rahatlatmak için yapılan Zindankale Otoparkı’na kimse aracını park etmiyor.

Devri Cedit Mahallesi eski Muhtarı Ali Akbulut, vatandaşların Zindankale Otoparkı'na araçlarını park etmediğini, birçok kişinin araçları mahalle aralarındaki park yasağı olan yol kenarlarına ve kaldırımlara park ettiğini söyledi

Konya'daki otopark sorununu rahatlatmak için yapılan Zindankale Otoparkı'na kimse aracını park etmiyor. Birçok araç sahibi araçlarını yol kenarlarına veya kaldırımlara park ediyor. Araçların kaldırıma park etmesine ise mahalle sakinleri ve esnaflar tepkili. Yol kenarlarında park yasak levhalarının olmasına rağmen park eden araç sahiplerine ise yetkililer müdahalede bulunmuyor. Devri Cedit Mahallesi Devir Sokak'ta kaldırıma park eden araçların yoğun olduğu yerlerden bir tanesi. Mahalle sakinlerinden ve Devri Cedit Mahallesi Eski Muhtarı Ali Akbulut, kaldırıma ve yol kenarlarına park eden araçlar yüzünden yürümede zorlandıklarını dile getirdi. Akbulut, “Araçların yanlış park etmesini 2011 yılından bu yana şikayet ediyorum. Selçuklu Belediyesi'ne, Emniyet Müdürlüğü'ne ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne şikayette bulundum. Fakat hiçbiri ilgilenmedi. Az ilerde Zindankale Otopark'ı var. Fakat kimse aracını oraya koymuyor. Israrla park yasağı olan yol kenarlarına ve kaldırımlara park ediyorlar. Yetkililerin bir an önce müdahale etmesi lazım” dedi. Yol kenarına park eden arabalarının hiçbirinin Devri Cedit Mahallesi'nde oturanlara ait araba olmadığını dile getiren Akbulut, “Adalhan, Doğu İşhanı, Yapıcı İş Merkezi, Kemerli, Hazım Uluşahin, Nüve ve Demirci İş Merkezleri'nin esnafları dahi araçlarını bizim buraya park ediyor” diye konuştu.

SOKAĞI GALERİ GİBİ KULLANIYORLAR

Yol kenarlarına ve kaldırımlara park edilen araçların akşamları dahi geri alınmadığını aktaran Akbulut, araçların arkasına satılık ilanları yapıştırılarak, mahallelerinde bekletildiğini, sokakların galeri gibi kullanıldığını söyledi. Araç yoğunluğu yüzünden sokaklara, ambulans ve itfaiye giremediğini ifade eden Akbulut, “Acil durumlarda sokakta ikamet eden vatandaşlarımız mağdur oluyor. Araç girip çıkamıyor. Okul servisleri, diyaliz servisleri gibi araçlar sokağa giremediği için vatandaşlarımızı sokak başından almak zorunda kalıyor. Durumun ciddi olduğunu anlatmaya çalışıyorum. İnşallah yetkililer buna bir çare bulur” ifadelerini kullandı. Akbulut, Zindankale Katlı Otaparkı’nı kullanmayıp da yol kenarına park eden vatandaşlara da tepkisi göstererek, şoförlerin bu davranışının büyük bir yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum