Otomotivin merkeziyiz

Otomotivin merkeziyiz

GİV) Başkanı Fatih Ceylan, “Konya otomotivin Anadolu da ki merkezidir. Coğrafi konumu, yetişmiş eleman gücü, otomotivdeki üretim kapasitesi bakımından yerli otomotiv Konya’da üretilmelidir”

Girişimci İşadamları Vakfı  (GİV) Başkanı Fatih Ceylan tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve gündemle ilgili bir mesaj yayınlandı. Mesajda, “Bir ülkenin ve bir şehrin gelişmişliği ancak güçlü basınla anlaşılır. Bu anlamda Konya'yı şanslı addediyorum. Şehrin derdi ile dertlenen, şehre değer katan sorunların dillendirilmesi ile çözüm önerileri de sunan bir basın anlayışı şehrimizde bu yükü omuzlanan tüm gazeteci arkadaşların gününü kutluyorum” denildi. Ceylan’ın mesajı şu sözlerle devam etti: “Türkiye genelinde ve Konya özelinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren girişimci ve işadamlarının koordinasyonunu ve iş birliğini sağlamak, girişimciliği yaymak-desteklemek-özendirmek Konya'yı ilgilendiren her türlü ekonomik mesele ile ilgili çalışmalar yaparak çözüm önerileri sunmak amacıyla Giv Konya Şubesi olarak  faaliyetlerimize devam etmekteyiz. İnsana, topluma, çevreye ve temel değerlere duyarlı girişimciler yetiştirerek, sürdürülebilir iş modelleri ve fırsatları ile paydaşlarına katma değer sunmak ,ülkesinde ve bölgesinde öncü bir organizasyon olmak gayreti içerisindeyiz”

YERLİ OTOMOTİV KONYA’DA ÜRETİLMELİDİR

Ceylan’ın mesajının devamında şu ifadelere ye verildi: “Türkiye ekonomisindeki değişim ve dönüşüm şehirlerimizi ve şehirlerimizdeki tüm kesimlerin beklentilerini de değiştirmiştir. Artık Türkiye 1990’lardaki Türkiye değil. Özelikle üretimin artırılması ve üretimin önündeki engellerin kaldırılması konusunda talepleri dile getiriyoruz. Yatırımların hızlanması, bürokrasinin azalması, teşvik ve desteklerin özellikle girişimcilerin üretim faaliyetlerine verilmesi konusunda taleplerimizi hükümetlerimiz nezdinde ifadelendirmeye çalışıyoruz.

Şehrimizin ve ülkemizin kısa ve orta dönemde gerçekleştirmesi gereken, hem de uzun vadede şehrimizi ve ülkemizi cazibe merkezi haline getirecek yatırım ve projelerin takibinin yapıyoruz. Özellikle şehrimizin tarımının sanayileşmesine bu yolda politikalar üretilmesine inanmaktayız. Bu çerçevede tarım Türkiye’mizin büyük avantajlarındandır diyoruz ve Türkiye güneş cenneti, jeotermal açından da çok verimli bir ülke olması hasebiyle, güneş ve jeotermal enerji ile yapılacak modern tarımın yaygınlaştırılması durumunda enerji maliyetlerinin azalacağını düşünmekteyiz. Konya otomotivin Anadolu da ki merkezidir. Coğrafi konumu, yetişmiş eleman gücü, otomotivdeki üretim kapasitesi bakımından yerli otomotiv Konya’da üretilmelidir. Girişimci İşadamları Vakfı ( GİV ) Bu duygu ve düşüncelerle, gecesini gündüzüne katarak ülkemizin ve kentimizin sorunlarını kamuoyuna aktaran ve sorunların çözümünde katkıları olan, ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışı içerisinde çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü bir kez daha kutlar, başarılarının devamını dileriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.