Otomobilde 2014 yılında hangi marka ne kadar kar etti

Otomobilde 2014 yılında hangi marka ne kadar kar etti

Otomobil pazarındaki düşüşten neredeyse tüm markalar etkilenirken, pazarın büyük bölümünü binek otomobil satışları oluşturdu.

Artan maliyetler, sınırlı ödeme koşulları ve düşük satışlar nedeniyle kötü bir yıl geçiren otomobil pazarı 2014 yılını düşüle kapatıyor. Bu yılın 11 aylık döneminde, binek otomobil satışları geçen yıla göre yüzde 15.29 azaldı.

2014'TEN EN KARLI BMW ÇIKTI

Sonuçta binek otomobil markalarının büyük bölümü, bu yılı kayıpla kapatırken, içlerinden sadece birkaçı büyüme yaşadı.

2013 yılındaki satışları baz alındığında  bu  yılın en iyi büyümesini yüzde 26,1 ile BMW yaşarken onu yüzde 20,1 ile Volvo ve yüzde 14,6 ile Audi izledi.

GEÇTİĞİMİZ YILIN KAYBEDENİ FORD OLDU

2013 yılındaki satışları ile karşılaştırıldığında bu yıl en çok zarar eden firma yüzde -34,9 ile Ford oldu. Onu yüzde -32,6 ile Citroen ve yüzde -32,5 ile Mitsubishi takip etti.

MARKA MARKA HANGİ ARABA NE KADAR SATTI

(Fotoğrafı büyütmek için üzerine tıklayınız)

PERAKENDE MÜŞTERİ LÜKSE YÖNELDİ

Milliyet'in haberine göre binek otomobil satışlarında halen filonun payı yüksek görünürken, perakende müşterilerinin bir kısmı da, lüks markalara doğru yöneldi.

Yeni modellerinde küçük hacimli benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra otomatik vites de sunabilen lüks markalar, bu sayede genelin aksine satış artışları yaşadı.

MASERATİ REKOR KIRDI

Bununla birlikte yılın 11 aylık döneminde büyüme rekoru kıran tek bir marka göze çarptı. O da Maserati oldu.

Yeni ve “görece olarak” ucuz sayılabilecek Ghibli modelini piyasaya sunan Maserati, Ocak-Kasım döneminde, geçen yılın aynı dilimine oranla satışlarını yüzde 190 artırmış oldu. Bu büyük orana rağmen, söz konusu dönemde toplam satışı 64 adet olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.