Otomatik BES zorunlu oluyor!

Otomatik BES zorunlu oluyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı'na göre, otomatik BES sistemi artık zorunlu hale geliyor. Yeni düzenlemeyle, çalışanlar en az 3 yıl süreyle sistemden ayrılamayacak.

Geçtiğimiz hafta hükümet tarafından açıklanan 2019-2021 yıllarını kapsayan 3 yıllık Yeni Ekonomi Programı'na çalışanlar için zorunlu olan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) de girdi.

Kamu daireleri ile özel sektörede çalışan ve yaşı 45'i aşmamış tüm çalışanların otomatik olarak BES'e dahil edilmesini sağlayan uygulama AKP tarafından 2017 yılında başlatılmıştı. BES'e 2 yılda 12 milyona yakın çalışan giriş yapmış ancak yüzde 60'ı sistemden ayrılmıştı.

Hürriyet gazetesinden Noyan Doğan'ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 3 yıllık Yeni Ekonomi Programı'nda artık çalışanların BES'e otomatik olarak dahil edilmesi ile uygulamanın yeniden yapılandırılarak daha sürdürülebilir hale getirileceği belirtildi. Yeni düzenlemeyle, çalışanlar en az 3 yıl süreyle sistemden ayrılamayacak. 3 yıl boyunca çalışanların maaşlarından belli bir miktar kesilerek, tasarruf için emeklilik şirketlerine gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum