Otobüsler çarpıştı: Yedi ölü, 15 yaralı

Otobüsler çarpıştı: Yedi ölü, 15 yaralı

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır-Aralık karayolu üzerinde iki otobüsün çarpışması sonucu yedi kişinin hayatını kaybettiğini ve 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul’dan Nahcivan’a gitmekte olan ait Ali Karadağ yönetimindeki 34 DY 9420 plakalı otobüsle, Nahcivan’dan Iğdır’a gelmek için yola çıkan Hüseyin Otan’ın kullandığı 34 YK 9300 plakalı otobüs, sisin etkili olduğu bölgede çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 2 sürücü de hayatını kaybetti. 2 sürücü ile birlikte kazada ölenlerin sayısının 7’ye çıktığını belirten Vali Ahmet Turgay Alpman, her iki otobüs yolcularının tamamına yakınının Nahcivanlı olduğunu, araçların birbirlerinden ayrılmasından sonra kimlik tespit çalışmalarına başlanılacağını bildirdi.

kaza-3
 

KAZAYI IĞDIR VALİSİ AÇIKLADI

Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Alpman, kazanın sabah saatlerinde meydana geldiğini belirterek, “Saat 08.30 sıralarında Dilucu Sınır Kapısına yakın bir yerde, sis olmasından dolayı kaza meydana geldi. İlk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi ise yaralandı. Bunlardan 2'si araçların sürücüleri, diğerlerinin ise daha kimlikleri belirlenmedi. Cenazeler adli tıp kurumuna gönderildi” dedi. İki otobüste bulunan yaralıları kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.