Otobüs Terminallerinde Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Otobüs Terminallerinde Bayram Yoğunluğu Yaşanıyor

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otobüs terminallerinde hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşların bayramı memleketlerinde geçirmek istemesi sebebiyle otobüslerde yer kalmadı, terminaller dolup taştı. Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de...

Kurban Bayramı tatili nedeniyle otobüs terminallerinde hareketlilik yaşanıyor. Vatandaşların bayramı memleketlerinde geçirmek istemesi sebebiyle otobüslerde yer kalmadı, terminaller dolup taştı.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de büyük yoğunluk yaşanıyor. Yoğun talep nedeniyle doğu ve Karadeniz yolcu taşıyan otobüslerde yer bulmak imkansız. Biletlerini erken alan vatandaşlar sıkıntı yaşamazken, geç kalanlar yer bulamadı. Memleketine gitme imkanı bulanlar, "Çok kalabalık ama memleketimize gidiyoruz, çok mutluyuz" diyerek sevincini ifade etti.

Esadaş Bursa Sorumlusu Yalçın Kaya, Erzurum’a giden otobüslerin de tamamen dolu olduğunu söyledi. Kaya, şu bilgileri verdi: "İnsanlar yer bulamıyor ama çözmeye çalışıyoruz. İlave servisler açıyoruz. Trene, uçağa yönlendiriyoruz. Bayram dönüşü için de sıkıntı var ama ilave araçlarla sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. 2 -3 gün günlük bir sıkıntı bu, ardından yer bulmak mümkün olacak. Bursa’da 500 bine yakın Erzurumlu var, bunlar her fırsatta memleketine gidiyor, böyle bir sıkıntımız var."

Vangölü Seyahat yetkilisi Doğan Tacar da "Otobüslerde yer yok, bagaj da çok, gelip gidiyor. Bu yoğunluk bayrama kadar devam edecek. Bayramdan sonra bu kalabalığı bulamazsınız." dedi.

Kamil Koç firması yetkilisi Zeki Sedat Hatipoğlu ise her bayramda olduğu gibi bu bayramda da yoğunluk yaşandığını belirtti. Hatipoğlu, "Doluluk oranı yüzde 100, ilave otobüsler konuluyor, yolcuları taşımaya çalışıyoruz. Aktarmalı da olsa yolcularımız gidecekler. Bayram dönüşleri de dolmuş durumda. Ayın 7’sine kadar dolu, firmalar ek servisler koyarak sorunu çözmeye çalışıyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.