Oto.net’in Başarı Öyküsü

Oto.net’in Başarı Öyküsü

Oto.net’in Başarı Öyküsü

Türkiye, Avrupa ikinci el otomobil pazarında 2014 sonu itibariyle yakaladığı satış rakamlarıyla lider durumda. Her ne kadar araç sahibi olma oranı, Avrupa’nın çok altında olsa da sahip olunan aracın el değiştirme oranı çok yüksek. Kısacası Türkler, arabalarını bir kaç sene kullanıp yeni modellerle değiştirmeyi seviyor.

Sıfır araç pazarının, ikinci ele oranla neredeyse 10 kat düşük olmasının sebebi ise ülkemizdeki yüksek ÖTV ve 2015 yaz aylarında hızla değişen döviz kurları. Özellikle ithal araba segmentinde fiyatlar, yılbaşına göre çok artmış durumda. Bu da düşük kilometreli ve yeni model araçların satıldığı ikinci el oto pazarını daha da cazip hale getiriyor.

Zamanın çok değerli olduğu günümüzde insanlar artık fazla vakit harcamadan ihtiyaçlarını gidermek istiyorlar. Bu amacın gerçekleşmesinde ise hızla artan güvenilir internet alışveriş sitelerinin yardımı tartışılmaz. Bu alanda önde gelen site ise, sıfır ve ikinci el otomobil satışı yapan ve kurulduğu günden beri hızla büyüyen rakamlara ulaşan oto.net

Oto.net, bir PROJECTZ grup girişimi. Grubun diğer girişimleri arasında gezlong.com, yardimlazim.com, eticaret.com, sendloop.com gibi çok başarılı başka siteler de var. oto.net’in yöneticisi kadın girişimci Yonca Zaimoğlu, Amerika’da silikon vadisinde görev yaptığı yıllarda üzerinde çalıştığı sıfır ve ikinci el otomobil piyasasını, internetin hızlı gelişimini de öngörerek bir araya getirmiş ve Türkiye’ye döndükten sonra oto.net doğmuş. Sitenin amacı; ilk başlarda araç kiralama şirketleri, otomobil bayiileri, araç filosuna sahip şirketler, bankalar ve kamu kuruluşları için B2B modelinde satış yapmak iken, daha sonra B2C ve C2C satışına da başlamış. Böylece bireysel kullanıcılar da hedeflenerek, bu durum satış rakamlarına olumlu yansımış.

diğer otomobil alım-satım sitelerinden ayrılan önemli bir özelliği var; satışlarını online ihale yöntemiyle gerçekleştiriyor. İlk ihale düzenlenme tarihi 9.12.2013, katılan galeri sayısı 5, satılan araç sayısı ise sadece 16. Ancak site ilk 6 ayda 2500, 2014 sonunda ise tam 5000 adet araç satışına aracılık etmiş. İhaleler açık, kapalı ve hemen al seçeneği ile müşterilere sunuluyor. Hemen al seçeneği ile hem ihale şeffaflığı sağlanıyor hem de beğendiğiniz otomobili kaçırmamanız hedefleniyor.

Siteye üye olduğunuzda ise pek çok avantaja sahip olabilirsiniz. Sadık müşteriler için otopuan ve otoalarm bunlardan ikisi. Oto alarm sayesinde, aradığınız aracın modelini, özelliklerini önceden giriyorsunuz ve istenen araç satışa çıktığında size mail yoluyla mesaj geliyor. Böylece hayalinizdeki araba sizin oluyor. Eğer İstanbul içinde ikamet ediyorsanız aracınız, işlemleri tamamlandıktan sonra adresinize teslim de ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.