Otistikler aktif olacak

Otistikler aktif olacak

İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Otistik öğrencilerimizin toplumda her geçen gün daha fazla yer almalarını ve hayatın tüm kesimlerinde bulunmalarını sağlamayı hedefliyoruz" dedi

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Meram Atatürk İlkokulu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Selçuklu Öğretmen Fatma Menekşe Özel Eğitim ve İş Uygulama Okulu'nun ortaklaşa düzenlediği Zeki Otistik isimli Erasmus+ Projesi Yaygınlaştırma Konferansı Dedeman Otel'de gerçekleştirildi. İspanya Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Valencia Üniversitesi koordinatörlüğünde hazırlanan ve 11 ortakla birlikte yürütülmekte olan, “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan ve Öğrenme Güçlüğü Çeken Öğrencilerde Tablet, Akıllı Telefon ve Saatlerle Öğrenme ve İletişim Becerilerini Geliştirmek" konulu projenin toplantısına 7 farklı ülkeden 150 konuk katıldı. Konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu ve 7 farklı ülkeden üniversite eğitimcileri katıldı.

YAŞAYARAK ANLAYACAKLAR

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Türkiye’nin dışarıdan görülerek değil yaşanılarak farklı bir ülke olduğunun anlaşılabileceğini dile getirdi. Konya’nın da gerçek bir hoş görü şehri olduğunu söyleyen Gürsoy, “Farklı ülkelerden gelen üniversite eğitimcileri burada bulundukları süre boyunca Konya’nın gerçek bir hoş görü şehri olduğunu yaşayarak anlayacaklardır. İspanya’nın Valencia şehrinden Valencia Üniversitesi koordinatörlüğünde hazırlanan Zeki Otistik Projesi Yaygınlaştırma Konferansı Konya’mızda gerçekleştirilecek” dedi

BAŞKASININ DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYMAYACAKALR

Projeye yedi ülkeden ülkemize gelen misafirlerle birlikte proje kapsamında elde edilen ürünlerin ve araçların yaygınlaştırılmasıyla ilgili çalışmalar sürdürüleceğini ifade eden Gürsoy, sözlerine şu şekilde devam etti: “Özellikle öğrenme güçlüğü olan otistik öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlayacak olan tablet, telefon ve bilgisayar gibi uygulamaları daha iyi kullanmaları, öğrenim becerilerini arttırmaları amacıyla yapılan bu çalışmaları daha fazla yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Özellikle toplumumuzda öğrenme güçlüğü olan otistik öğrencilerimizin toplumda her geçen gün daha fazla yer almaları ve hayatın tüm kesimlerinde yer almalarını sağlayan bu projeyle daha çok öğrencimizi ve insanımızı iş hayatıyla da tanıştırmaya hedeflemekteyiz. Otistik öğrenme güçlüğü olan öğrenciler ve insanlarımız hayata tutunmada ciddi zorluklarla karşılaşıp çoğu zaman bir başka insanın desteğine ihtiyaç duyuyorlar. Bu proje sayesinde öğrenci ve vatandaşlarımızın tek başına hayatta tutma görevine yardımcı olunacaktır.”

ÇALIŞMALAE ANLAMLI HALE GELECEK

Programda konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, Çalışma alanımız otistik bireyler ve öğrenme güçlüğü çeken kişilerle alakalı ortaya konan ürün ve entelektüel çıktıların yapılacak tartışmalarla daha anlamlı hale geleceğini ve yaygınlaştırılması açısından belli boyutların ekleneceğini düşünüyoruz. Bu çalışmalar sadece insanlarla ilgili değil toplumların da daha tutarlı olmaları ve birlikte hareket etmeleri ve iyi bir şekilde ayakta durmaları açısından bu projenin önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.