Otellere personel desteği

Otellere personel desteği

Konya SKAL Kulübü ve Selçuk Üniversitesi ortaklığıyla yürütülen Turimle yeni yaşam projesiyle dezavantajlı kişilere eğitim verilerek istihdam edilmesi sağlanıyor

SKAL Kulübü Genel Başkanı Kazım Öztoklu, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mali katkıları ve Konya SKAL Kulübü ve Selçuk Üniversitesi ortaklığıyla yürütülen Turizmle Yeni Yaşam Projesi kapsamında, ekonomik, ailevi ve ya başka sorunlar sebebiyle, üniversite eğitimi alamamış, ve bu sebeple kalifiye personel olarak iş bulma konusunda sıkıntı yaşayan 25 genç, 3 ay teorik ve 3 ay pratik olmak üzere, toplamda 6 ay turizm eğitimine tabi tutulacak, ve eğitim sonunda da Konya SKAL Kulübü üyesi otellerce istihdam edileceğini söyledi. Proje hakkında açıklama Kazım Öztoklu,  “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı’nın 'İnsan Kaynaklarını Geliştirme' bileşeni altında Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe programı uygulanmaktadır” dedi. Hibe programının Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edildiğini aktaran Öztoklu, şunları söyledi: “Sözleşme Makamı olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmekte ve izlenmektedir. Programın Operasyon faydalanıcısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü’dür.”

EĞİTİMLER VERİLİYOR

Eğitimlerimiz Selçuk Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu (YADAM)’da devam ettiğini aktaran Öztoklu, Eğitim süresince haftada 4 gün dersler yapıldığını, ve stajyerler derse geldiği günler için günlük olarak 10 Euro harçlık aldığını dile getirdi. Öztoklu, sözlerine şu şekilde devam etti: “3 aylık uygulamalı ve teorik eğitim 20 Şubat 2017 tarihinde başlamış ve şu an devam etmektedir. Stajyerler, Kat hizmetleri, Mutfak ve Servis alanlarında eğitilecek, dersler Selçuk Üniversitesi bünyesinde, SKAL Kulübü üyesi otel yöneticileri ve Selçuk Üniversitesi akademisyenlerince yürütülmektedir. Turizm derslerine ek olarak, stajyerlere mesleki rehberlik konularında da seminerler verilecek, eğitim süreci sonunda da sertifikalandırılacaklardır. Sosyal aktiviteler ile de sosyal entegrasyon sağlanmaktadır” dedi.  Hilton Garden Inn Otel'de gerçekleşen programa 45 otel üst düzey temsilciin katıldığı toplantıda Proje Koordinatörü Leyla Sarı, projenin amacı, eğitim süreci ve proje kursiyerleri olan dezavantajlı kişileri anlatmış ve proje staj süresince oteller ile yapılacak olan staj eğitimi için karşılıklı fikir alışverişi yapıldı.

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.