Osmaniye'de ‘herkes O'nu Okuyor’ Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

Osmaniye'de ‘herkes O'nu Okuyor’ Yarışmasının Ödül Töreni Yapıldı

Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlamak ve yaşamak amacıyla düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasında Osmaniye’de dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlamak ve yaşamak amacıyla düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasında Osmaniye’de dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edildi.

Peygamber Yolu Derneği ve Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen yarışmanın ödül töreni, Cumhuriyet Meydanı'nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. 3 kategoride yapılan yarışmaya Osmaniye il merkezi ve ilçelerle birlikte 16 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Osmaniye Enver-ül Hamit Camii İmamı Halil Doğan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programa çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan Osmaniye Ufuk Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Yusuf Başkaya, programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı Osmaniyelilere teşekkür etti.

İnsanlık aleminin, Hz. Peygamber’in bıraktığı mirasa her zamankinden daha çok muhtaç olduğunu belirten Başkaya, “Hepimiz çok iyi biliyoruz ki insanlık, günümüzde Hz.Peygamber'in (SAV) miras bıraktığı esaslara her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Maalesef biz, Peygamberimizin altın mirasını insanlığa gereği gibi ulaştıramadık. Ondan uzaklaşan toplumlar, kendilerini bir buhran denizinde buldular. Bu sebeple derneğimiz ve Peygamber Yolu Derneği ile birlikte Efendimizi hak ettiği ölçüde, tanıtma ve sevdirme amacıyla, kitap okuma yarışması düzenlemeye karar verdik.” dedi.

Başkaya, “Bu yarışma Peygamber Efendimizi (SAV) her yaştan, her kesimden herkese okutma-tanıtma ve O'nu tanıma yolunda gayret gösterenleri hediyelerle pekiştirerek insanların yüreklerinde, Peygamber sevgisinin oluşması amacıyla düzenlenmiştir. Bu vesile ile yarışmanın düzenlenmesinde proje ortağı olan Hoşgörü Eğitim Kurumlarına, FEM Dersanelerine, katkılarından dolayı da Osmaniye ve Kadirli belediyelerinin çök değerli başkanlarına ve her kesimden, her yaştan Osmaniye halkına gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.” diye konuştu.

3 kategoride yapılan yarışmada Ortaokullarda; Yusuf Saltalı birinci olurken, Öznur Başaran ikinci ve Emre Kağan Doğan ise üçüncü oldu. Lise kategorisinde ise Burak Bakman birinci, Beyza Nur Söylemez ikinci, Mehmet Yiğit üçüncü oldu. Yetişkinler gurubunda da Ümit Can birinci, Sevim Söylemez ikinci ve Gülsima Altun üçüncü oldu.

Yarışmacıların ödüllerini Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan takdim etti.

Ödül töreninin ardından ezgi ve ilahileriyle Mustafa Demirci bir konser verdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.