Osmangazi Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin Ekmek Üretecek

Osmangazi Belediyesi İhtiyaç Sahipleri İçin Ekmek Üretecek

Bursa’da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekmek üretimi yapan Osmangazi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Ekmek Fırını’nın işletmesi Osmangazi Belediyesi’ne devredildi.Günde 8 bin ile 12 bin arasında ekmek üretiminin yapıldığı,...

Bursa’da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için ekmek üretimi yapan Osmangazi Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Ekmek Fırını’nın işletmesi Osmangazi Belediyesi’ne devredildi.

Günde 8 bin ile 12 bin arasında ekmek üretiminin yapıldığı, yaklaşık 2 bin 500 ihtiyaç sahibi aileye ücretsiz olarak ekmek dağıtılan fırının devir protokolü, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Osmangazi Kaymakamı Necdet Türker arasında imzalandı. Mustafa Dündar, 800 bin nüfuslu bir ilçede aç ve açıkta bulunan insanlara yardım etmeye çalıştıklarını dile getirdi. Dündar, “Sosyal devlet ilkesi çerçevesinde, kimsesizlerin kimsesi olma noktasında ciddi projelerimiz var. Sakarya Mahallesi’ndeki Kimsesizler Evi’nin inşaat çalışmaları devam ediyor. Bu tür sosyal projelerimiz saymakla bitmez.” dedi.

SOMUNCU BABA’YA ÖZEL EKMEK ÜRETİLECEK

Devri yapılan fırının faaliyetlerine devam edeceğini belirten Dündar, şöyle konuştu: “Fırınımızın işletmesini Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile işbirliği içerisinde yürüteceğiz. Bursa’da ekmek denilince ilk akla gelen Somuncu Baba oluyor. Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Ekmek Fırını’nda, bundan sonra Somuncu Baba Evi’ne özel olarak somun ekmekler üretilecek ve buraya gelen vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılacak. İnşallah tek bir aç vatandaşımız kalmayacak şekilde bu hizmetimizi sürdüreceğiz.”

Osmangazi Kaymakamı ve aynı zamanda Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Necdet Türker ise şunları söyledi: “Fırınımız kurulurken, mekan tahsisini Osmangazi Belediyesi yapmıştı. Şimdi imzaladığımız protokolle fırınımızın yönetimini ve işletmesini Osmangazi Belediyesi’ne devrediyoruz. Vatandaşlarımıza daha güçlü, daha kapsamlı ve daha kaliteli hizmeti üretebilmek için bu bir işbirliği protokolüdür. Son dönemin Somuncu Baba’sı olarak anılan başkanımız Mustafa Dündar’ın bu hizmeti çok daha etkin hale getireceğine inanıyorum. Dağıtım ağının genişletilmesi, ekmeğin kalitesinin geliştirilmesi, miktarının artırılması ve çeşitlendirilmesi durumlarında Osmangazi Belediyemiz çok daha ciddi konumdadır. Bu hizmetin daha güzelleşerek ve genişleyerek devam edeceğini düşünerek bu protokolü imzalıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.