Ortaylı: Değerlerimize sahip çıkmalıyız

Ortaylı: Değerlerimize sahip çıkmalıyız

Tedem Koleji’nin davetlisi olarak Konya’ya gelen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tedem Koleji Erenköy kampüsündeki öğrencilerin resim sergisinin açılışını yaparak, okulu gezdi.

Tedem Koleji’nin davetlisi olarak Konya’ya gelen Prof. Dr. İlber Ortaylı, Tedem Koleji Erenköy kampüsündeki öğrencilerin resim sergisinin açılışını yaparak, okulu gezdi. Daha sonra Mevlana Kültür Merkezindeki “Bir Ömür Nasıl Yaşanır” konulu söyleşiye katılarak, öğrencilere ve velilerine hitap etti. Mevlana Kültür Merkezindeki söyleşiye, Tedem Eğitim Kurumları Kurucu- Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Cücük, Bölge İdari Mahkemeleri Başkanlarından Ahmet Göztaş, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Söyleşiye ilgisi yoğundu. Tedem Eğitim Kurumları Kurucu- Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz programın açılış konuşmasında, Prof. Dr. İlber Oltaylı’ya programa katıldığı için teşekkür ederek, “Sizlerin bildiği gibi 18 yıl önce dershane olarak başladığımız eğitim sektöründeki hayatımızın son 4 yılını özel okul olarak sürdürmekteyiz. Hedefimiz, ülkemizi bilim ışığında aydınlık bir geleceğe taşıyacak, hür düşünen ve değerleriyle var olan bir nesil yetiştirmektir. Tedem Koleji olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve bu sorumluluğun altından kalkabileceğimize olan inancımız tamdır. Bütün eğitim kurumlarımızda tecrübeli, alanında uzman öğretmen kadromuzla ve bütün çalışanlarımızla Tedem Koleji ailesi olarak bu yolda hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Özellikle şehrimizin sosyal, kültürel gelişimine katkıda bulunmak, ülkemizin yetiştirdiği değerleri, bilim insanlarını sizlerle buluşturmak ve öğrencilerimizin hayatı ıskalamadan doğru kişileri rol model alabilmeleri adına yapmış olduğumuz etkinlikler kapsamında bugün 'Bir Ömür Nasıl Yaşanır' konulu söyleşisi ile ülkemizin yetiştirdiği değerli bilim insanlarından Prof. Dr. İlber Ortaylı hocamızla birlikteyiz. Bizi kırmayıp geldiği için kendisine ve söyleşi programına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu tür programlarımız devam edecektir" dedi.

ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Prof. Dr. İlber Ortaylı söyleşide ülkemize ve bütün değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğinin üzerinde durarak, “Çocuklarınızın özel yetişmesine önem verin. Cemiyet içinde yaşamayı bilen, sözüne uyan, verdiği sözü yerine getiren kişiler olarak yetiştirilmelidir. Özellikle randevusuz bir yere gidilmeyeceğini bilmeleri gerekir. Bunun yanında dünya ile uzak olmamalıdırlar. Gezmek ve tanımak lazımdır. Niye gezeceğini bilmeli, gezilen yerlerde, ülkelerde insanları görmek, bilmek, tanımak için biraz zahmet etmeleri gerekir. Lisan günümüzde çok önemlidir. Bizim gibi lisan bilmeyen ülkeler vardır. Bu ülkeler kapalıdır. Lisan bilen ülkeler ise açıktır. Onun içinde yabancı dil öğrenmeye özel önem verilmelidir. Genç yaşta insanlara lüks verilmez. Bunu yapan ülkeler başta petrol ülkeleri, Çinliler ve Türkiye’dir. Çocuklarınıza her istediğinizi alırsanız yanlış olur. Emek ve değer vermek önemli olduğundan bundan vazgeçilmelidir. Bilgi kirliliği karşımıza çıkmaktadır. Doğruyu bilmeli ve öğrenmeliyiz” diye konuştu.

YETENEKLERİ ERKEN YAŞTA KEŞFETMELİYİZ

Yeteneklerin erken yaşta keşfedilmesinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Her insanın bir yeteneği vardır. Mühim olan bu yeteneklerin erken yaşta keşfedilmesidir. Bu yetenekleri beslemek ve eğitmek gereklidir. Çünkü ileri yaşlarda çok şeyler öğrenilmez. İnsanların yetenekleri çocuk yaşta ele alınmalı, öne çıkarılmalıdır. Özellikle genç yaştaki nüfus Türk edebiyatını, romanlarını ve tarihini okumuyor. Kendi değerlerimizi okuyup, bilmeliyiz. Türkiye’deki 80 milyon Türkü alacak bir ulus yoktur. Çalışkanda olsan seni almamak için bir kup takar ve bir neden bulur. Ülkemize, değerlerine ve toprağına sahip çıkmalıyız. Kendi evini kendin düzelteceksin. Sorunlardan kaçmayacaksın. Çözümü için gayret edeceksin. Şehirleri betonlaşmadan kurtarmak gerekir. Tarım alanları yok edilmesinin. Bunun önlemi alınmalıdır. Türkiye kurumasın yeşile daha çok önem vererek, ağaç dikmeliyiz. Kendi bahçende, tarlanda yetiştirdiklerini yemelisin. Böylelikle topraktan kopmazsın. Biz tüketici oluyoruz. Bunun örnekleri çoktur. Üretmeden tüketiyoruz. Evlilik çok önemlidir. Tüketici olmanın özelliğini çeyiz alışverişlerinde daha çok görüyoruz. Evlilikte birlikte olmayı, anlaşmayı geliştirmeliyiz. Lüksten uzak durmalıyız. Hayata birlikte bakarak, yaşamaya çalışmalıyız.”

Konuşmanın ardından Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya Tedem Eğitim Kurumları Kurucu- Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Cücük ve İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük tarafından bir plaket ve çiçek verildi.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.