Ortaöğretimde Başörtüsü Serbestisi Getirildi

Ortaöğretimde Başörtüsü Serbestisi Getirildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, orta öğretim kurumlarında başörtüsü yasağının, yönetmelikte yapılan bir değişikle kaldırıldığını bildirdi. Arınç, yönetmelikte değişikliğin bir iki gün içinde Resmi Gazete’de yayımlanarak...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, orta öğretim kurumlarında başörtüsü yasağının, yönetmelikte yapılan bir değişikle kaldırıldığını bildirdi. Arınç, yönetmelikte değişikliğin bir iki gün içinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, yaptıkları bir yönetmelik değişikliği ile ortaokul ve lisede öğrencilerin başörtülü olarak eğitim ve öğretimlerine devam edebileceklerini duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortaöğretim yönetmeliğinde değişikliğe gittiğini kaydeden Bülent Arınç, çok sayıda kız öğrencinin heyecanla bu müjdeyi beklediğini anlatarak, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte değişiklik yapılması hakkındaki yönetmelik gözden geçirilmiş ve bu yönetmeliğin 3. ve 4. maddelerinde bir değişiklik yapılarak, 4. maddenin birinci fıkrasının e bendinde yer alan ‘baş açık’ ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.” ifadelerini kulllandı.

Arınç, ortaöğretim kurumlarında başörtüsünün serbest bırakılması ile ilgili yönetmeliğin, yarın ya da bir sonraki gün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini duyurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.