Ortakaradeniz'in Demir Yolu Talebi 62. Hükümetin Programında

Ortakaradeniz'in Demir Yolu Talebi 62. Hükümetin Programında

Çorum'un uzun zamandır talep ettiği demir yolu projesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62. Hükümet Programı'nda yer alması şehirde sevinçle karşılandı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi...

Çorum'un uzun zamandır talep ettiği demir yolu projesinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 62. Hükümet Programı'nda yer alması şehirde sevinçle karşılandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ortak bir açıklama yaparak, TR83 Bölgesi'nin kalkınmasına ve gelişmesine hayli katkı sağlayacak olan demir yolu yatırımının 62. Hükümet Programı'na alınmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Murzioğlu ve Başaranhıncal yaptıkları yazılı açıklamada, ''Bölgemizin kalkınması açısından önemsediğimiz demir yolu yatırımının gerçekleşeceğine dair bugüne yapılmış en net açıklama, sayın Başbakan tarafından bugün yapılmıştır. Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale-Ankara demir yolu hattımızın yapılacağını açıklamasından dolayı sayın Başbakanımıza teşekkür ederken, gelişmelerin bundan sonra da tarafımızca takip edileceğinin bilinmesini isteriz. Konu ile ilgili daha önce hazırlayarak kamuoyunun bilgisine sunduğumuz raporlarda da beyan ettiğimiz üzere bölgemize inşa edilecek demir yolu hattı, kısa süre içerisinde kendisini amorti edecek ve bölgemizin gelişmişlik düzeyini daha yukarı noktalara çekecektir. ''denildi.

Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ayrıca, Çorum'un demir yolu talebinin TSO'nun en önemli gündem maddesi olduğunu söyledi. Başaranhıncal, ''Demiryolu talebimiz hükümet programına alınmışsa, bunun arkasında gerek iktidar milletvekillerimizin, gerekse muhalefet partisinin milletvekilleri ve parti mensuplarının bu konuyu siyaset malzemesi haline getirmemesi bulunmaktadır. ''ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.