“ortadoğu'da Saygınlığı Olan Bir İnsanı Cumhurbaşkanlığı Koltuğuna Oturtmalıyız”

“ortadoğu'da Saygınlığı Olan Bir İnsanı Cumhurbaşkanlığı Koltuğuna Oturtmalıyız”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi partiler arasında bir seçim olmadığını belirterek, "Bu seçim siyasi partilerin 'kim iktidar olacak' diye meydana çıktığı bir seçim değil. Bu seçim...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminin siyasi partiler arasında bir seçim olmadığını belirterek, "Bu seçim siyasi partilerin 'kim iktidar olacak' diye meydana çıktığı bir seçim değil. Bu seçim bir Cumhurbaşkanlığı seçimidir.” dedi.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde gelerek burada vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, demokrasilerde dayatma kültürü olmayacağını kaydederek, “Demokrasilerde olmazsa olmaz uzlaşma kültürüdür. Bizlerde bunu yaptık ve uzlaştık. Üzerinde uzlaştığımız ilk konu “Cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır” konusudur. Düşündük ve böyle bir isim bulduk; Ekmeleddin İhsanoğlu. Hiç kimse aleyhinde konuşmadı. Hiç kimsenin kalbini kıracak en ufak bir cümleyi dahi kullanmadı. O bilge bir insan olarak ortaya çıktı.” diye konuştu.

“Cumhurbaşkanın 76 milyonun cumhurbaşkanı olmalıdır” diyen Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanlarının yüksek ahlaki değerlere sahip olması lazım. Hesabını veremeyeceği hiçbir şeyin olmaması lazım. Yani oğluna telefon edip, ‘Oğlum paraları sıfırlayın’ dememesi lazım. Yani devletten ihale alırken, ‘Rüşveti götürüp TÜRGEV’e yatıracaksınız’ dememesi lazım. O nedenle söylüyoruz Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak kişinin yüksek ahlaki değerlere sahip olması lazım. Evet bu ülkede yüksek ahlaki değerlere sahip çok sayıda yurttaşımız, vatandaşımız var. Ama birisini seçmek uzlaşmak zorundaydık. Oturduk, konuştuk, uzlaştık. ‘Ekmeleddin İhsanoğlu yüksek ahlaki değerlere sahip bir insandır’ dedik ve onu Cumhurbaşkanlığı koltuğu için sizin önünüze getirdik." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. Küçücük çocuklar, mazlum insanlar öldürülüyor. Suriye'de ve Irak'ta Müslüman Müslümanı öldürüyor. İsrail, Filistin çatışması Gazze'de masum çocuklar öldürülüyor. Ortadoğu'da kimse gelip Türkiye'nin kapısını çalmıyor. Kimse gelip de Türkiye'ye 'Şu savaşı durdur. Bir ateşkesi sağla. Sen bir dönem Ortadoğu'nun en önemli ülkesiydin. Bari senin sesin çıksın. Gel huzuru sağla Ortadoğu'da' hiçbir devlet gelip Türkiye'den bir talepte bulunmuyor. Biz Mahmud Abbas'ı çağırdık. Dedik ki 'bari sen gel Türkiye'ye. Geldi Türkiye'ye. Mısır şu anda İsrail ile Filistin arasında bir ateşkes antlaşmasını yapmak için çaba harcıyor. Biz de Mısır'a açık çağrıda bulunuyoruz. Ateşkesi biran önce sağlayın masum insanların kanı akmasın. Ben şuna kesinlikle inanıyorum. Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturursa, Ortadoğu'yu çok iyi biliyor. Ortadoğu dengelerini biliyor. Batı'da seviliyor, batının dengelerini biliyor. Eğer Ortadoğu'da huzur arıyorsak, barış arıyorsak, insanlar öldürülmesin diyorsak Ortadoğu'da saygınlığı olan bir insanı Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmalıyız. Onun adı Ekmeleddin İhsanoğlu.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.