Örnek mücadele

Örnek mücadele

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği arasında madde bağımlılığının önlenmesi, bağımlıların kurtarılması ve rehabilitasyonuna yönelik örnek bir işbirliği protoko

Büyükşehir Belediyesi’nde imzalanan protokol hakkında konuşan Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği Kurucu Başkanı Yakup Özkurt, protokolün Konya’da ve ülkemizde madde bağımlılığı yaşayanların kurtulmasına vesile olmasını dileyerek, derneğe her zaman destek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e teşekkür etti.

BU KONUDA KARARLILIĞIMIZ VAR

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, madde bağımlılığının toplum için büyük bir felaket olduğunu belirterek, bütün dünyanın gündeminde olmasına rağmen bu felakete yakalanan çok sayıda insan olduğunu dile getirdi. Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği’nin bu sıkıntıya düşenlere yönelik güzel çalışmalar yaptığını vurgulayan Başkan Akyürek, “Bizim de Belediye olarak Valiliğimiz koordinasyonunda üniversitemizin de katkıları ile rehabilitasyon merkezi oluşturmak, mesleki eğitim kursları düzenlemek, geleceklerini planlayacak imkanları sağlamak ve madde bağımlılığından kurtarılmaları için ne yapılması gerekiyorsa bunun fiziki şartlarını oluşturma konusunda kararlılığımız var. Protokolle derneğimizin faaliyet sahasını genişletecek altyapı oluşturacağız” dedi. Bu konuda sadece kurumların değil herkesin sorumluluğu olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, protokolün hayırlı olmasını diledi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, madde bağımlılığı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirterek, imzalanan protokolün bu duyarlılığı besleyeceğini, yapacağı pozitif katkılarla bu sıkıntıya düşenleri kurtaracağını söyledi. Şeker, bu sorunun büyümemesi için hep birlikte hareket edeceklerini ifade etti.

KONYA’DAKİ İŞBİRLİĞİ ÖRNEK OLACAK

Konya Valisi Muammer Erol da uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklarla mücadelenin merkezi idarenin hizmet alanlarından birisi olduğunu ama konu bu konuda başarılı olmak için yerelden ve sivil toplum kuruluşlarından konuyu sahiplenenler olması gerektiğini ifade etti. Konya’da bu işbirliği güzelliğini gördüklerini kaydeden Vali Erol, “Belediyemiz, üniversitemiz ve derneğimiz, bu konuda sonuç alabilecek şekilde, daha insanlar bu yola girmeden koruyacak bir çalışmanın içindeler. Konya’daki bu fotoğraf önemli ve örnek olması gereken bir fotoğraf. Gönlü ve emeği birleştiren insanların ve kurumların yaptığı katkı ve desteklere teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş ve Gül Madde Bağımlılarını Kurtarma ve Gençlik Derneği Başkanı Dr. Özgür Öz arasında işbirliği protokolüne imza atıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.