Orman Üretim İşçileri Profesyonelleşiyor

Orman Üretim İşçileri Profesyonelleşiyor

Mersin'in Gülnar Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Pembecik Orman İşletme Şefliği hudutları içerisinde üretim işlerinde çalışan Pembecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi köylülere 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü'...

Mersin'in Gülnar Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Pembecik Orman İşletme Şefliği hudutları içerisinde üretim işlerinde çalışan Pembecik Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi köylülere 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü' kursu başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince, Aydıncık Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Gülnar Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde açılan 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü' kursu ilk etapta 50 kişi ile başladı. Toplam 56 saat olan program dahilinde pratik ve teorik eğitimleri neticesinde yapılacak sınav ile kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verilecek.

Uzman eğitici Orman Mühendisi Nuri Bal ve Orman Mühendisi Ali Ördek tarafından verilecek eğitimin açılış konuşmasını yapan Gülnar Orman İşletme Müdürü Hasan Aslan, 'Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü' mesleği 21.03.2012 tarih ve 28240 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ulusal meslek standardına ait tebliğ ile de tescillendiğini söyleyerek, İşletme Müdürlüğü bünyesinde ilk olarak Pembecik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyesi 50 kişi ile başlandığı ve en kısa sürede ormancılık sektöründe bu işle uğraşan tüm köylü ve kooperatif üyelerinin eğitime tabi tutularak sertifikalandırılacağını söyledi.

Aslan, "Ormancılıkta mekanizasyon ve çevreye duyarlı sertifikasyon sistemlerinin gelişmesi, üretim işlerinde standardizasyona uyulmasının ekonomik kayıpları azaltması, kişisel koruyucu ekipman kullanılmasının iş kazalarını azaltıp iş güvenliğini artırması, risk ve çevresel etki değerlendirmeleri gibi gelişmeler, eğitimlerin daha kapsamlı bir şekilde yapılma ihtiyacını ortaya koymuştur. Yapılacak bu eğitimin öncelikle ormanda üretim işinde çalışan köylülerimize ve Orman İşletme Müdürlüğümüze hayırlı olmasını ve köylülerimiz ile İşletme Müdürlüğümüz çalışanlarına başarılar diliyorum." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.