Orhan Gencebay'a icra şoku!

Orhan Gencebay'a icra şoku!

Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, aidat borcunu ödemediği gerekçesiyle icralık oldu.

Sanatçı Orhan Gencebay, Büyükçekmece Alkent 2000 Yeditepe Sitesi'ndeki dairesini bir süre önce satmıştı. Ancak site yönetiminin iddia ettiği birikmiş aidat borcunu ödemedi. Bunun üzerine yönetim, Büyükçekmece 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde dava açınca 10 bin liralık icra takibi başlatıldı.

Gencebay, 6 yıl önce başlatılan icra takibine itiraz edince takip durdu. İtirazın haksız olduğunu belirten site yönetimi, sanatçının faydalandığı hizmet ve masrafların kendi payına düşen aidatlar olduğunu belirterek itirazın iptali istemiyle dava açtı. Ayrıca sanatçının haksız ve kötü niyetli olarak icra takibine itiraz ettiği iddiasıyla yüzde 40 oranında icra-inkar tazminatının da hükmedilmesini istedi.

Gencebay'ın avukatı Tuba Özek ise müvekkilinin bu sitede oturmadığını belirterek davanın reddini istedi. Mahkeme, sanatçının aidat borcu (şehir suyu, teknik servis, elektrik, peyzaj, ilaçlama, temizlik vs) olup olmadığının tespiti için dosyayı bilirkişiye gönderdi. Bilirkişi Gencebay'ın 2009 ve 2010 için yaklaşık 5 bin lira aidat borcu olduğu yönünde görüş bildirdi. Olay yerinde keşif yapan mahkeme, davalı Gencebay'ın aidat borcuna itirazının haksız olduğunu belirtti.

5 BİN LİRAYI HÂLÂ ÖDEMEDİ

Gencebay'ın aidat borcundan sorumlu olduğunu açıklayan mahkeme, "4 bin 698 lira 18 kuruş borçlu olduğu anlaşılmıştır. Yönetimin talep ettiği yüzde 40 icra-inkar tazminatının da davalıdan alınarak davacıya ödenmesine karar vermek gerekmiştir" dedi.

Mahkeme, yaklaşık bin 500 lira tutan dosya masrafı, bilirkişi ücreti vs. gibi giderlerin de Gencebay'ın yönetime ödemesine karar verdi. Karara rağmen Gencebay'ın yaklaşık bir yıldır borcunu ödemediği öğrenildi.

sabah

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.