Ordumuzun yanındayız

Ordumuzun yanındayız

Konya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ekim ayı ilk toplantısında Barış Pınarı Harekatına destek bildirisi yayımladı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Dualarımızla Mehmetçiğimizin yanındayız. Allah ordumuzu muzaffer eylesin” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da katıldığı toplantıda Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin oy birliği ile kabul ettiği bildiriyi okuyan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Suriye sınırında kahraman ordumuz tarafından sürdürülen Barış Pınarı Harekatı’na destek verdiklerini belirtti. Başkan Altay, Büyükşehir Belediye Meclisi adına şu bildiriyi okudu: “Ülkemiz, Fırat’ın doğusunda terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’ın varlığını sonlandırmak, hudutlarımızın ve halkımızın güvenliğini sağlamak, bir barış koridoru tesis ederek Suriyeli kardeşlerimizin bir an önce kendi topraklarına, evlerine dönüşlerini sağlamak üzere Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştır. Öncelikle bilinmelidir ki bu harekat Türkiye bir tercih değil, zorunluluktur. Çünkü sınırımızın hemen yanı başında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunun ülkemiz için oluşturduğu tehdit ortadır. Bir terör koridoru oluşturma hesaplarını bozan ve bekamızı güvence altına Barış Pınarı Harekatı, aynı zamanda tüm bölgeye huzur ve güvenlik vadetmektedir. Barış Pınarı Harekatı, bölgeye dönük okyanus ötesi dizayn girişimlerine de bir cevap niteliğindedir. Özellikle terör örgütü PKK/PYD/YPG eliyle değiştirilmeye çalışılan bölgenin demografik yapısını gerçek haliyle muhafaza ederek Fırat’ın doğusu başta olmak üzere tüm bölgenin barış ve istikrarına katkı sunacağımıza inanıyoruz. Bölgenin tarihi, toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan Türkiye, Zeytin Dalı ve Fırat Kalkanı Harekatlarında olduğu gibi Barış Pınarı Harekatı bölgesinde de yeni bir iklimin oluşumunu sağlayacaktır. Ülkemizin bu harekat ile gerçekleştirmeyi amaçladığı en önemli hususlardan biri de Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Türkiye başından beri çözümün Suriye’nin toprak bütünlüğünden geçtiğini savunmuştur. Şu anda gerçekleştirilen harekat, bu amaç için de önemli bir adımdır. Türkiye Cumhuriyeti, Suriye halkını ve Türk halkının güvenliğini, refahını ve huzurunu istemektedir. Barış Pınarı Harekatı bu çerçevede değerlendirilmelidir. Konya Büyükşehir Belediye Meclisi olarak, Barış Pınarı Harekatı’nda ülkemizin ve Kahraman Mehmetçiğimizin yanında olduğumuzu bildiriyoruz. Bu vesile ile geçtiğimiz hafta ebedi aleme uğurladığımız şehidimiz Yunus Mermer ve tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. İnanıyoruz ki gün, her türlü siyasi görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak bir ve beraber olma günüdür. Çünkü söz konusu olan milli güvenliğimizdir, ülkemizin bekasıdır. Harekatın başarı ile tamamlanacağına yürekten inanıyor, kahraman askerimize muvaffakiyetler diliyoruz. Konya’mız vatanının, milletinin, devletinin ve kahraman Mehmetçiğin her zaman yanındadır. Ne zaman üzerimize bir vazife düşse her zaman göreve hazırız. Allah yar ve yardımcımız olsun.” Altay, konuşmasının sonunda bildiriye destek veren AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti grupları ile bağımsız üyelere teşekkür etti.

BAKAN KURUM HER ZAMAN KONYA’NIN YANINDA

Başkan Altay, Konya’nın Büyükşehirler arasında yerel seçimlerde en yüksek oyla Türkiye rekoru kırarak görevi devraldıklarını belirterek, “Bu süreçte Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımızı hep yanımızda gördük. Konya’nın bütün meselelerinin takibinde Konya çözüm üretilmesinde her zaman gayretlerinize şahidiz. Bu gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

DUALARIMIZLA MEHMETÇİĞİMİZİN YANINDAYIZ

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da “Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlayan Barış Pınarı Harekatımız, havadan ve karadan yürüttüğümüz operasyonlarla hamdolsun başarılı bir şekilde devam ediyor. Bölgemizi terörden arındırmak için başlattığımız bu operasyonda, Mehmetçiklerimiz kararlı bir şekilde belirlenen hedeflere doğru ilerliyorlar. Dualarımızla Mehmetçiğimizin yanındayız. Allah ordumuzu muzaffer eylesin, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin” diye konuştu.

YENİ SANAYİ SİTESİ İÇİN 21 EKİM’DE TALEPLER TOPLANMAYA BAŞLAYACAK

Tek hayallerinin Konya’yı hak ettiği noktaya en kısa sürede çıkarmak olduğunu belirterek, Konya için yeni müjdeler veren Bakan Kurum, Eski Sanayi Sitesi ile Karatay Sanayi Sitesi’nin taşınması için 2 bin 653 bağımsız birimden ve 100 ticari üniteden oluşan bir kentsel dönüşüm projesi başlattıklarını hatırlattı. Bakan Kurum, “Konya için yıllardır konuşulan ama yapılamayan bu projede 36 ay içerisinde inşallah tüm hak sahiplerine dükkanlarını teslim edeceğiz. Yapacağımız projede oteliyle restoranıyla sosyal ve kültürel alanlarıyla son derece modern bir sanayi sitesi olacak. Boşalttığımız alanı da şehircilik ilkelerine, Konya’nın ruhuna, mimarisine uygun bir şekilde az katlı, sosyal alanları barındıran bir proje olarak gerçekleştirmek istiyoruz. TOKİ Başkanlığımız 21 Ekim’de talepleri toplamaya başlıyor inşallah. Konya’mız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

MEVLANA BÖLGESİNE ÖNEMLİ PROJE

Bakan Kurum diğer önemli projenin de Mevlana Meydanı Çarşısı Projesi ve Altın Çarşı dönüşüm projesi olduğunu ve projede çalışmalara başladıklarını belirterek, “Bu çalışmayla birlikte 34 bin 730 metrekarelik alanda gerçekleştireceğimiz Mevlana Meydanı Projesi’nin tam 13 bin metrekaresi meydana eklenmiş olacak. Kalan kısımlarda da yine Kapu Cami ve Aziziye Cami bir tarihi turizm aksı haline getirecek, istihdamı artıracak ve Konya’nın tarihini kültürünü yaşayacakları çok önemli bir aks olması noktasında bu projeyi gerçekleştiriyoruz. Bu projeyi çok önemsiyorum. Vatandaşlarımızla ve esnafımızla el birliği içinde bu projeyi gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Alaaddin Tepesi çevresinde tarihi dokuya uygun sokak sağlıklaştırması yapacaklarını kaydeden Bakan Kurum, Büyükşehir Belediyesi’nin Tavusbaba Türbesi ve Çevre Düzenlemesi Projesi’ne de finansman desteği sağlayacaklarını dile getirdi. Yine, Meram Katlı Otopark Projesinin hızlanmasını da sağlayacaklarını kaydeden Bakan Kurum, 31 Mart Seçimlerinde verdikleri sözleri tutmak için kararlı bir şekilde projeleri gerçekleştireceklerini söyledi. Meclis toplantısına Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak da katıldı. Bakan Kurum, Konya programı kapsamında Büyükşehir Belediyesini de ziyaret ederek, Başkan Uğur İbrahim Altay ile bir araya geldi. Görüşmede, Konya için yapılacak projeler hakkında istişarelerde bulundu.

HABER MERKEZİ

mclis_6.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.