Ordu İşgal Edilen Pakistan Televizyonunu Protestoculardan Kurtardı

Ordu İşgal Edilen Pakistan Televizyonunu Protestoculardan Kurtardı

Pakistan'da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi ve Kanada'dan dönen dini lider Tahir-ül Kadri'nin katılımı ile başlayan hükümet karşıtı gösterilerde Pakistan Devlet Televizyonu (PTV) göstericiler tarafından işgal edildi....

Pakistan'da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi ve Kanada'dan dönen dini lider Tahir-ül Kadri'nin katılımı ile başlayan hükümet karşıtı gösterilerde Pakistan Devlet Televizyonu (PTV) göstericiler tarafından işgal edildi. Sabah saatlerinde yüzlerce gösterici, PTV binasını işgal ederek yayınları durdurdu.

Yaklaşık yarım saat işgal altında olan PTV binası, ordunun müdahalesi ile göstericilerden temizlendi.

PTV yetkililerinden alınan bilgilere göre, göstericilerin önemli yayın malzemelerinin bulunduğu odaları ve merkezi ana kumandası ofisini ele geçirdiği kaydedildi.

Askerlerin müdahalesi ile göstericiler binadan dışarı atılırken, kanal yayını tekrardan başlattı.

Önceki gece parlamento binasına giren göstericilere polis silah, plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etmişti. Devrim naraları ile Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık binasına girmeye çalışan göstericiler polisin sert müdahalesi ile karşılaşırken, parlamento binasına yönelmişti. Bina kapısını kamyon yardımı ile kırmayı başarıp binanın bahçesine giren göstericilere polis sert müdahalede bulunurken, kırmızı bölge diye adlandırılan yer, savaş alanına dönmüştü.

15 Ağustos'ta başlayan gösterilerde şu ana kadar 3 kişi hayatını kaybederken içlerinde kadın, çocuk ve polislerin de bulunduğu yaklaşık 400 kişi yaralandı.

Bu arada Başbakan Navaz Şerif, şu saatlerde ülkede kriz ile alakalı Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif ile toplantı yapıyor.

Ülkede İmran Han, başbakan Şerif'in istifa etmemesi durumunda parlamento binasına girecekleri tehdidinde bulunurken, Tahir-ül Kadri, devrim yapma iddiası ile destekçilerini sokağa döktü. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.