Oral: Otopark Sorununun Çözümü İçin Mevzuat Revise Edilecek

Oral: Otopark Sorununun Çözümü İçin Mevzuat Revise Edilecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Meslek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Oral, Türkiye’deki otopark sorununun çözülebilmesi için otopark mevzuatının yeniden revise edileceğini söyledi.     Kayseri’de bugün Türkiye...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Meslek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Oral, Türkiye’deki otopark sorununun çözülebilmesi için otopark mevzuatının yeniden revise edileceğini söyledi.

    Kayseri’de bugün Türkiye Otopark Mevzuatı Çalıştayı toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Meslek Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Oral, otopark sorununun altında yatan 3 temel unsur olduğunu kaydetti. Bunların plansız şehirleşme, ulaşım sorunu ve güncel otopark çözümlerinin yetersiz kalması olduğunu vurgulayan Oral şunları söyledi: "Otopark sorununun çözümü amacıyla plansız şehirleşme konusunda yapılacaklar oldukça sınırlıdır. Yeniden planlama ve imar uygulaması yapılabilmesi son derece meşakkatlidir. Etkin otopark mevzuatı bulunmasına rağmen sorun artarak devam etmektedir. Bu durum bizde mevzuattın tekrar gözden geçirilmesini emretmektedir. Bakanlığımız otopark mevzuatı yönetmeliğini günün koşullarına göre yeniden revize etmek amacıyla bir çalışma yürütmektedir. Yapılan bu çalışmada bütün taraflarla istişare toplantıları düzenlemekte bir yandan da saygın üniversitelerle protokoller imzalamaktadır. Dünyadaki başarılı mevzuat uygulamalarını örnek alacağız."

    Türkiye Otopark İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Çevik de, bu toplantının ilk olduğunu söyledi. Bu çalışmayı yapmalarını amacının otoparklarla ilgili gerek işletmecilerin gerek belediyelerin gerekse sivil toplum kuruluşlarını dinlemek olduğunu belirten Çevik, bu doğrultusunda bir mevzuat çalışması yapılacağını kaydetti. Çevik, “Türkiye’de otoparkla ilgili çok büyük sıkıntılarımız var.Ulaşımın en büyük ayağı otopark malüm şehirlerimiz çok hızlı gelişti megapoller oluştu ama biz maalesef otoparkları yeterince yapamadık araçlar çok hızlı şekilde insanların hizmetine sunuldu insanlar arabalarını aldı ama park edecek yer bulamıyorlar." dedi.

    Kayseri İmar A.Ş. Müdürü Yakup Dinç de "Türkiye’deki otopark işletmeciliği yapan arkadaşlar, özel işletmeler, belediyeler ve kamu sektörü sıkıntılar yaşıyor. Bu ortak sıkıntıların bertaraf edilmesi gerekiyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.