Operasyonda ikinci dalga!

Operasyonda ikinci dalga!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ikinci dalga geliyor. Savcılığın operasyon emri verdiği emniyetin ise söz konusu emri hala uygulamadığı öğrenildi.

Yolsuzluk ve rüşvette operasyonunda ikinci dalga geliyor… Operasyon için hedefte olan isimlerin aralarında çok ünlü isimler var ancak Emniyet’in nasıl hareket edeceği kesin değil. Neler olacağı merakla bekleniyor.

Soruşturmayı ise Ergenekon soruşturmasına bakan TMK Savcısı Muammer Aktaş‘ın yürüttüğü belirtiliyor. Soruşturma kapsamında arama ve gözaltı talimatının emniyete ulaştığı ifade ediliyor. İddiaya göre önümüzdeki dakikalarda operasyon başlayacak. Kamuoyunun yakından tanıdığı isimlere yönelik yapılacağı ifade edilen operasyonun yürütülmekte olan soruşturmadan farklı olduğu belirtiliyor. Emniyetin nasıl hareket edeceği merak konusu. Geçen hafta da İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ahmet Arıbaş şüpheli sıfatıyla ifadeye çağırılmıştı. Ancak Emniyet, Arıbaş’ı ifadeye göndermemişti.

30 ünlü isim hakkında arama kararı çıkarıldığı iddia ediliyor. Kamuoyuna sızan gözaltı listesinde bomba etkisi yaratacak isimler bulunuyor.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK YAŞANIYOR!

Edinilen bilgilere göre savcılık İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne operasyon talimatı verdi. Ancak Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir uygulama ile İstanbul Emniyet’i söz konusu emri bekletmeye aldı.

“GÖRMEDİK DUYMADIK”

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’ndan üst düzey bir yetkilinin “Görülmemiş bir şey liste hazır alınacak isimler hazır ancak adli kolluk kuvveti görevindeki polis emri uygulamıyor” dediği iddia edildi.

Şimdi tüm gözler Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde.

Başsavcılıktan operasyon açıklaması!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan resmi bir açıklama geldi. Açıklamada “İstanbul’da Terörle Mücadele Kanunu (TMK) kapsamında yürütülen bir soruşturma veya operasyon yok.” denildi.

(ayrıntılar gelecek)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.