O'nun hayatını örnek almalıyız

O'nun hayatını örnek almalıyız

Karatay İlçe Müftülüğü, Hayber Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Vali Kemal Katıtaş İlkokulu Okul Aile Birliği’nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans Vali Kemal Katıtaş İlkokulu b

Karatay İlçe Müftülüğü, Hayber Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği ile Vali Kemal Katıtaş İlkokulu Okul Aile Birliği’nin Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ortaklaşa düzenlediği “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” konulu konferans Vali Kemal Katıtaş İlkokulu bahçesinde gerçekleşti. Program öncesi vatandaşlara Konya’nın geleneksel düğün pilavı ikram edildi. Karatay Müftülüğü Tasavvuf Korosu İlahi Dinletisi ile başlayan program, Kur’an’ı Kerim tilavetiyle devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan okulun aile birliği başkanı Mehmet Mete, Rahmet Peygamberi Hz. Muhammed (S.A.V)’in “Kutlu Doğum”unun 1443’üncü yılı münasebetiyle programı gerçekleştirdiklerini belirterek, destek veren bütün kurumlara ve hayırseverlere teşekkür etti. Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ise, Kutlu Doğum Haftası’nın tüm dünyada kutlandığını belirterek şunları söyledi: “O’nun örnek hayatı bütün dünyada kutlanmaktadır. O’nun örnek hayatı bütün insanlara anlatılmaya çalışılmaktadır. Her yıl Kutlu Doğum Haftası’nda konu belirleniyor. Bu sene çok önemli bir konu ortaya koyduk. Samimiyet Allah’a hizmet ile başlar. İnsanlar arası ilişkilerde hasbiliktir. Bundan dolayı samimiyet Allah rızasına ayarlı yaşamaktır. Verilen sözlere bağlı kalarak Allah’a yönelmektir. Programımızın gerçekleşmesinde vesile olan herkese şükranlarımı sunuyorum.”

DAHA ÖZGÜRLÜKÇÜ YARINLARA İLERLİYORUZ
Konuşmasına Kutlu Doğum Haftası’nın tüm dünyaya hayırlı olmasını dileyerek başlayan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de, Karatay nüfusunun 22 yıl öncesine göre yüzde 100’den fazla arttığını işaret etti. Bu nüfus artışına göre Karatay’da 310 civarında caminin olduğuna dikkat çeken Hançerli, “Biz imar planında okul, cami ve yeşil alan bırakırız. İstiklal mahallemize de 450-500 metrekare alanda bin kişilik bir cami yapılacak. Geçen sene Kur’an kursu binamızı hizmete açmıştık. İnşallah bu sene de cami yapılarak ibadethanemizi mahallemize kazandırmış olacağız. Bugün okullarda Siyer ve Nebi okutuluyor. Kutlu Doğum Haftası programları düzenleniyor. Daha özgürlükçü yarınlara ilerliyoruz” diye konuştu. Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise, Peygamberimizin hayatının herkes tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.  Programın açılış konuşmalarının ardından öğrenciler arasında yapılan yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.