Online ticarette risk büyük

Online ticarette risk büyük

Genç MÜSİAD Konya Şubesi tarafından Anadolu Liderlik Modeli (ALİM) Projesi kapsamında gerçekleştirilmeye devam edilen eğitim programlarında bu hafta E-Ticaret konusu ele alındı.

Programa konuşmacı olarak katılan Hasan Yaşar, katılımcılara E-Ticaret, S-Ticaret ve M-Ticaret ile ilgili konularda ayrıntılı bilgiler verdi. MÜSİAD Konya Şubesi Brifing salonunda gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, “ALİM Projemiz kapsamında düzenlediğimiz eğitim programlarımızda bu hafta E-Ticaret konusu üzerinde durmak istedik. Günümüzde dünya genelinde ve ülkemizde internet üzerinden yapılan ticaret çok büyük boyutlara ulaştı. E-Ticaret konusu dış ticaret noktasında da önemli bir satış kanalı olmaya başladı. Bizler de bu hafta E-Ticaret, S-Ticaret ve M-Ticaret konularında ayrıntılı bilgiler almak istedik” dedi. 

resim-1.20150501121940.jpg

Ülkemizde internetin ve sosyal medya kullanımının hızla artmasının internet üzerinden yapılan alışverişi büyük oranda artırdığını belirterek sözlerine başlayan Hasan Yaşar, “Toplum olarak dünya üzerinde gelişen teknolojiye hızla ayak uyduruyor, sosyal medyayı çok sık kullanıyoruz. Yapılan istatistiklere göre ülke olarak, dünya üzerinde E-Ticaret üzerinden alışveriş yapan ilk on ülke arasında dokuzuncu sırada yer alıyoruz. E-Ticaret üzerinden yapılan alışverişler büyük çoğunlukla genç ve orta yaş gurubundaki insanlar tarafından genellikle 11-12 ve 23-24 saatleri arasında yapılmaktadır. S-Ticaret konusu ise sosyal medya üzerinden yapılan ticareti kapsamaktadır. Burada yapılan satışlarda da son yıllarda gözle görünür bir artış söz konusudur. İnsanları aktif olarak bir arada tutma özelliğine sahip sosyal ağlar günümüzde yüksek cirolu şirketlerin dahi çok sık kullandığı yeni satış kanalı olarak karşımıza çıkmaktadır. M-Ticaret konusu ise internet üzerinden yapılan satışların taşınabilir mobil cihazlar ve akıllı telefonlar aracılığı ile yapılması ve hedef kitleye bu yolla ulaşılmasını ifade etmektedir. İnsanlar günümüzde interneti ve sosyal ağları sadece oturdukları yerden değil, mobil olarak da büyük ölçüde kullanmaktadır. E-Ticaret sitesi kurarak internet üzerinden alışveriş yapılabilmesi için öncelikle hedef kitlenin çok iyi belirlenmesi gerekir. Çünkü ürettiğiniz her ürün herkese satılmaz. Satılacak ürüne kapsamlı araştırma yapılarak karar verilmelidir. Yıllar önce otomobil veya otomobil lastiği internet üzerinden satılmazken bugün bu ürünlerin internet üzerinden satışı hiç de azımsanmayacak boyutlara ulaşmıştır. Artık internet üzerinden gıda, giyim, aksesuar, hediyelik eşya ve daha birçok ürünü internetten alınmaktadır. İhtiyaçlara uygun sistem altyapısının oluşturulması, komisyon konusunda bankalarla anlaşılması, stok ve teslimat konusunun çok iyi planlanması önem arz etmektedir. Sosyal medya kanallarının aktif kullanılması ve sağlıklı veri tabanı tutulması gerekmektedir. E-Ticaret üzerinden satış yapmak çok kullanılan fakat bir o kadar da riskli bir mecradır. Çünkü müşteri satılan ürünle ilgili beğenmediği olumsuz bir özelliği sosyal medyada paylaşarak site hakkında kötü intiba da oluşturabiliyor” ifadelerine yer verdi. 

Programın sonunda Genç MÜSİAD Konya Şube Başkanı Emre Babayiğit, Hasan Yaşar’a günün anısına hediye takdim etti.

HABER MERKEZİ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.