Onlar için en değerli hediye "evlatları"

Onlar için en değerli hediye "evlatları"

Ermenek'teki maden ocağında henüz bir yıllık eşini kaybettiği gün oğlu "Hüseyin Arda'yı" dünyaya getiren Ayşe Gültekin ile kazadan bir süre sonra kızı "Sare'yi" doğuran Fadime Haznedar için "en değerli Anneler Günü hediyesi" çocukları oldu.

Ermenek'teki maden ocağında henüz bir yıllık eşini kaybettiği gün oğlu "Hüseyin Arda'yı" dünyaya getiren Ayşe Gültekin ile kazadan bir süre sonra kızı "Sare'yi" doğuran Fadime Haznedar için "en değerli Anneler Günü hediyesi" çocukları oldu.

Maden kazasında yaşamını yitiren işçilerden 28 yaşındaki Hüseyin Gültekin, ocakta mahsur kaldıktan saatler sonra eşi Ayşe Gültekin, Ermenek Devlet Hastanesinde oğullarını dünyaya getirdi.

Bebeğe hem eşinin adını hem de doğumdan önce birlikte belirledikleri "Arda" ismini veren Gültekin, kocasını ilk evlilik yıl dönümlerinde defnetmenin acısıyla yaşıyor.

- İlkleri ve hüzünleri bir arada yaşadı

Gültekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlu doğduğunda hem hüzünlü hem de sevinçli bir gün yaşadığını söyledi.

Evlilik yıl dönümünde eşini toprağa vermenin hüznünü yaşadığını aktaran Gültekin, "Benim için ilkler hem hüzünlü hem de sevinçli geçti. En azından anne olduğum için mutluyum. Eşimin acısını Hüseyin Arda'yla gidermeye çalışıyorum" diye konuştu.

Oğluna hem anne hem de baba olmaya çalıştığını anlatan Gültekin, bebeğine sarılarak gözyaşını dindirmeye çalıştığını dile getirdi.

Gültekin, eşinden kalan en büyük hediyenin evladı olduğunu vurgulayarak, "Bebeğim olmasaydı benim için çok zor olacaktı. Evladım yanımda olduğundan benim için her gün Anneler Günü" dedi. 

- Sare, hayata tutunduğu dal oldu

Kazada yaşamını yitiren Ali Haznedar'ın eşi Fadime Haznedar (32) da eşini kaybettiğinde beş aylık hamile olduğunu belirterek, "Yaşadığım üzüntü ve stresten dolayı kızım sağlık problemiyle doğdu. Böbreklerinde büyüme var. Eşim yanımda olmadığı için yaşarken ölü bir anneyim. Acıların annesiyim" şeklinde konuştu.

Eşinin ölmeden önce kızının ismini "Sare" olarak belirlediğini ifade eden Haznedar, şunları söyledi:

"Eşim, her Anneler Günü'nde mutlaka bu özel günü kutlardı. Benim için en büyük Anneler Günü hediyesi kızım Sare oldu. Sare, benim hayat bağım, yaşama tutunduğum dal oldu. Sare ve diğer çocuklarım sayesinde ayakta durmaya çalışıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.