Onlar artık ‘klasikler’

Onlar artık ‘klasikler’

Türkiye’ye ilk yerli tasarım traktörünü kazandırmış Erkunt markası, kurulduğu 15 yıl öncesinden bugüne çiftçinin gönlünde taht kurarak klasikleşen modellerini Ankara’da yaptığı bir tanıtım ile basın mensuplarına tanıttı.

Ülkemizde AR-GE’ye en fazla kaynak ayıran 500 şirketten biri olan ve bugüne kadar çıkardığı her yeni traktörde kendiyle rekabet eden Erkunt’un 5 modeli artık traktör dünyasında birer klasik haline geldi. Bu modelleri tanıtmak için Ankara Sincan’da kurulu fabrikada basın mensupları ile biraya gelen Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan, çiftçilerle ilişkilerinin temelini anlatırken önemli ve duygusal mesajlar verdi. Çiftçilerden gelen mektup ve mesajlarla, onlar için yazılmış türkü ve şiirlerle giderek öne çıkan ve çiftçiler için klasikleşen hatta sadece model isimleri ile çağırılarak adeta aileden birisi imiş gibi özen gösterilen bu modeller şunlar:

BEREKET 60

2004 yılında Erkunt’un ilk ürettiği model, yıllar içinde yenilenerek bugünkü haline kavuşurken, çiftçinin bu modelle gönül bağı hiç kopmadı. Yıllarca çiftçinin gözbebeği olan Bereket 60 hem çok az yakıt tüketimi hem de beygir gücüne göre gösterdiği üstün çekiş performansı ile yıllarca Erkunt’un en çok beğenilen ürünlerinin başında geldi.

KIYMET 90 LÜKS

Düğüne, derneğe, cenazeye, komşu köye giderken çiftçinin vazgeçemediği ve isim babasının kendisi olduğu bu model, 2012 yılında lanse edildi. Özellikle 50-60 dönümü olan ve kendi ‘Kıymet’ini bilen çiftçiler, ekipmanını sürücü koltuğundan yönetme işini çok sevdi.

KIYMET 90E+:

Popüler E+ ailesinin bir ferdi olan Kıymet 90E+’nın yeri çiftçilerin nezdinde bir başka. Zira o, büyük ölçekli olmayan ama yoğun iş hacmini karşılayabilecek aralıkta ideal bir performans aracı.

KUDRET 105E+

70, 80 ve 90 beygir gücündeki traktörlerden oluşan E+ serisinin gördüğü ilgi üzerine orta-büyük ölçekli tarım işletmeleri ve geniş arazi sahipleri için tasarlanan modelin en büyük “artı”sı, düşük yakıt sarfiyatını ergonomik kabin tasarımı ile birleştirmesi. Kudret 105E+ modeli, çiftçilerden gelen talepler doğrultusunda eklenmiş pek çok farklılığa sahip. Bu farklılıklar, özellikle büyük tarlalara sahip olup, güçlü ama az yakıt tüketen traktör arayışında olan ve aynı zamanda lüks bir otomobilin konforunu talep eden çiftçilerin tüm isteklerini bir araya getiriyor.

CRD HAŞMET 110 LÜKS

2014 yılında çiftçilerimizin beğenisine sunduğumuz CRD teknolojisine sahip Haşmet 110 Lüks, ilk günkü gibi büyük ilgi görüyor. Yakıt püskürtme mantığıyla çalışan elektronik Common Rail Dizel motorlar, çevre dostu olmalarının yanı sıra çiftçiye, işletme giderlerini düşürme şansı tanıyor.

BİR AİLE OLDUK

Klasikleşen bu modellerin tanıtımı esnasında çiftçilerin yazdığı ve söylediği türküler dinlendi, şiirler okundu. Ayrıca, traktörlerinin en güzel hallerini ölümsüzleştiren çiftçilerin, Erkunt sosyal medya hesapları üzerinden paylaştıkları fotoğraflardan oluşan sergi gezildi. Bu modellerin klasik hale gelmesinin ardındaki en büyük sebebin, hepsinin çiftçinin derdine çözüm bulmak için üretilmiş ve tasarım çalışmalarında sadece çiftçinin isteklerinin can kulağı ile dinlenmiş olması olduğunu anlatan Erkunt Traktör Genel Müdürü Tolga Saylan, “Biz yıllar içinde bir aile olduk, çiftçimizi velinimetimiz olarak bildik ve onların istediği traktörleri onlara ancak onları dinleyerek verebileceğimizi ilk kurulduğumuzda idrak ettik. Varlıkları ile bize hayat veren, Erkunt traktörlerini sektörün klasikleri arasına alan tüm çiftçi dostlarımıza şükran borçluyuz. Bu vesile ile hepsinin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyor, her zaman söylediğim -siz olmadan Türkiye olmaz- mesajımı bir kez daha tekrarlamak istiyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.