Sabit Horasan

Sabit Horasan

Önemli kayıp

Önemli kayıp

Takımda bir sorun var…

Nazar mı değdi dersiniz?..

Torku Konyaspor kadro olarak çok mu abartıldı dersiniz?.. Veya takım havaya mı sokuldu.

Kondisyon eksikliği mi var, veya çok yüklemeden futbolcular yorgun mu düştü dersiniz?

Teknik adamlar oyuna müdahale edemiyor mu dersiniz?

Yoksa Torku Konyaspor henüz takım olamadı mı dersiniz?

Ne derseniz deyin, ama takımda önemli bir sorun var.

Ligde oynanan ilk 4 maçta bunu gördük.

Belki de diyeceksiniz ki, daha ligin başındayız, sabırlı olmalıyız.

Evet doğru, sabırlı olmakta yarar var sanırım. Ama, Erciyesspor karşısında kaybedilen 2 puan kötü oldu. Umarım ki, bunu ileriki haftalarda aramayız. Çünkü, iç sahada verilen her puan çok önemli. Bunun acısını geçen sezon çektik. Deplasman maçlarında yeterli puan çıkartılmamış olsaydı veya iç sahada 4 büyüklerle yapılan karşılaşmalarda ekstra puanlar alınmamış olsaydı, Kartalın işi çok çok zor olacaktı.

O nedenle, kötü rüya girmeme adına işi sıkı tutmakta, iç sahada puan kaybetmemekte yarar vardır diyorum.

Torku Konyaspor’un, ligde oynadığı ilk 4 maça baktığımız zaman, karşılaşmaya iyi başlayan, ilk yarıda rakibe oranla iyi olan bir takım görebiliriz. Ama, üzülerek söylemek gerekiyor ki, maçların ikinci yarısında ise, ortaya beklenmedik bir Konyaspor çıkıyor. Oyundan düşen, kendi yarı alanına çekilen, pozisyon üretmekte zorlanan, organize olamayan, sonuçta da zorlanan bir takım oluyor Torku Konyaspor.

Bunu, Pazar günü Erciyesspor karşısında bir kez daha gördük ve yaşadık

Sakat futbolculardan kaynaklanıyor, desek o da geçerli neden değil, hani alternatifli bir kadro oluşturulmuştu. Şayet, yedek kulübesinde oturan futbolcular verimsiz olacaksa o zaman Konyaspor’u lig boyunca zor maçlar bekliyor diyebiliriz. Çünkü, bunun sakatlığı var, cezalısı var. O zaman ara transferde kadronun takviye edilmesi kaçınılmaz olacaktır.

Oyuncu değişiklikleri de ayrı bir sorun demiştik. Bunu, Erciyes maçında bir kez daha yaşadık.

Torku Konyaspor’a gol lazımken, teknik adamların 82. dakikada Vedat’ı oyuna almaları çok saçma gibi geldi. Kenarda gol sansı yüksek, oyunu çabuk ve dikine oynayan, şut atan, geçen yıl oyuna girdi dönemlerde attığı gollerle takıma hayat veren Recep gibi bir futbolcu otururken Vedat’a şans verilmesi neyin nesi.. Bununda ötesinde, Torku Konyaspor teknik direktörü Mesut Bakkal -maç boyunca ne yaptığı bilmez şekilde sağa sola gidip geldi- şaşırmış olacak ki, 90. dakikada Barış’ı kurtarıcı olarak mı, yoksa skoru korumak için mi oyuna aldı? anlayamadık.

Hem garip,. Hem enteresan. Ne diyelim ki..

Yeni Konya stadına girince insanın içi açılıyor.

Gönül istiyor ki, takımda aynı güzellikte olsun. Gelen takımları bir bir yensin ve uzak ve ulaşım sorunu demeden stada gelen taraftarlarını sevindirsin. Beklentimiz elbette ki bu yönde. O nedenle sabır diliyoruz.

Yeni stadın Konya’ya kazandırılmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek ve emeği geçene herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Konya adına gurur verici bir olay. Bununla birlikte, Sayın Akyürek’in TSYD’ye verdiği destek ve Konya spor basınına gösterdiği ilgiden dolayı da ayrıca teşekkür etmek gerekir. Ancak, basın mensuplarının, ikramların protokol mensuplarına yapılan düzeyde olmasını beklediklerini de eklemeden geçemeyeceğim.

Yeni stat dedik. Çok güzel ama, bir sürü eksikler var.

Protokol tribünün görüntüsü, koltukları yeni stada hiç yakışmamış.

 

Tribünlerdeki merdivenler çok basit şekilde yapılmış.

Koltuklar arası çok dar, rahatsızlık verici düzeyde.

Asansörlerden, sık bozulmalar nedeniyle şikayetler var.

Soyunma odalarındaki dolaplar daha kaliteli olmalıydı. Yeni statta böylesine dolaplar kullanılmasını yapımcı firma kendisine yakıştırdı mı bilemiyorum?

Bir diğer sıkıntıda, kameramanlar için yapılan platformun konumu. Çekim sırasında, platformun arkasında bulunan tribünde oturanlar, kameralardan dolayı maçı nasıl izleyecekler anlamıyorum. O nedenle, platformun bir kat aşağıya indirilmesinde yarar vardır.

Ulaşım konusu, yeni yollar nedeniyle yavaş yavaş çözülüyor. Ama, öncede belirttiğimiz gibi maç sonrası stat önünde bir kaç Belediye otobüsünün bekletilmesi arabası olmayan taraftarları rahatlatacaktır. Özellikle kış döneminde ulaşım büyük sorun olacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR