Şevki Çobanoğlu

Şevki Çobanoğlu

Öncü Şehir Kayseri

Öncü Şehir Kayseri

Kayseri, bir doğa harikası olan Erciyes’in eteklerinde kurulmuştur. Uzun bir tarihi geçmişe sahiptir. Kayseri; Kayseri Kalesi, Saat Kulesi, Kümbetler, Şifahiye Medresesi, Sahabiye Medresesi, Cami-i Kebir, Hunat Camii, Kurşunlu Camii ve diğer camii ve tarihi eserleri ile büyük bir kültür mirasına sahiptir.
Kayseri tarih boyunca hep önemli bir kültür ve medeniyet merkezlerinden biri olmuştur. Daha ziyade Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde ilim ve kültürel yapısı ile ismini duyurmuştur. Bundan dolayı “Makarr-ı Ulema (Bilginler Şehri)” olarak anılmıştır.
Kayseri öncü şehirdir. Kayseri ticarette, sanayide, kültür ve sanatta öncü olduğu gibi belediyecilikte de öncü bir şehirdir.
Türkiye’deki bütün şehirler kıyaslandığı takdirde Kayseri’nin özel bir konumunun olduğunu görmekteyiz. Zaten Kayseri insanı da girişimci ve işini bilen karakteri ile kendini dünya çapında ispatlamıştır.
Öncü şehir öncü insanlarla meydana gelir. Kayseri’de belediyecilikte yaptığı hizmetlerle kendisinden söz ettiren eski belediye başkanlarından Osman Kavuncu takdirle anılmaktadır. Osman Kavuncu, Kayseri’nin belediyecilik tarihine damgasını vurmuştur. Osman Kavuncu, belediyecilikte yaptığı hizmetlerle Kayseri’nin öncü şehir olmasında öncü insan olmuştur. Kayseri, Osman Kavuncu ile belediyecilikte örnek bir sistem yakalamıştır.
Kayseri’de belediyecilikteki çalışmaların olumlu gelişmesi zaman zaman sekteye uğramışsa da 1994’ten sonra büyük bir gelişme göstermiştir. Bu dönemde Kayseri’de halkla bütünleşmiş ve adil bir belediyecilik anlayışı ile yapılan çalışmalar sonucu yeni bir gelişme sağlanmıştır. Böylece Kayseri’nin öncü kimliği yeniden öne çıkmıştır.
Öncü şehir Kayseri’de belediyelerin yaptığı icraatlar destanlaşmıştır. Kayseri’de; gecekondu meselesi hemen hemen ortadan kalkmıştır. Yapılan kaldırımlar ve orta refüjler örnek teşkil etmektedir. Park ve bahçe düzenlemeleri rahat ve huzurun simgesi olmuştur. Özellikle Beş Tepeler Parkı düzenlemesi örnek alınacak bir park olmuştur. Şehrin çöp meselesi çözülmüştür. Fuarda yapılan düzenlemeler, Seyyid Burhaneddin Külliyesi ve çevresi düzenlemeleri, Gar ve çevresi düzenlemeleri, Meydan düzenlemeleri şehre güzel bir görünüm kazandırmıştır. Tramvay’ın faaliyete geçmesi ile ulaşımda daha kolay bir yolculuk yapılması sağlanmıştır. Kayseri, kültürel faaliyetlerle de sesini duyurmuştur.
Kayseri, yapılan güzel çalışmalarla öncü şehir olma kimliğini her yönüyle ortaya koymuştur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Şevki Çobanoğlu Arşivi

Vergi

31 Mayıs 2014 Cumartesi 06:00
SON YAZILAR