Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Ölüp ölüp dirildik!

Ölüp ölüp dirildik!

Yüreklerin ağızlara kadar geldiği karşılaşmadan galip ayrılan Konyaspor, ilk yarıda üzdü, ikinci yarıda da güldürmesini bildi.

Bank Asya 1.Lig'de 20. hafta maçında Çanakkale Dardanelspor’u konuk eden yeşil beyazlılar mutlak kazanması gereken karşılaşmayı kazanarak önemli bir 3 puan almış oldu. Karşılaşma öncesinde yüreklerde ve yüzlerde oluşan tedirginlik yerini beklentilere bıraktı. Maçın başlaması ile birlikte heyecan daha da arttı.

Ancak hedefi şampiyonluk olan ve bu yolda ligin ilk devresinde aldığı puanlarla liderliği uzunca bir süre taşıyan Konyaspor, o huzurlu günlere ulaşmak için sahasındaki maçları kazanmak zorunda olduğunu bilince, Dardanel maçı ayrı bir önem kazanmış oldu.

Saha ve hava şartlarının futbol oynamaya elverişli olması, taraftarın da gerekli desteği vermesi ile tüm iş futbolcuların mücadelesine ve dökecekleri tere kalmış oldu. Teknik direktör Hüsnü Özkara’nın uzun boylu rakip futbolcuların aksine Tayfun’u yedekte bırakması soru işaretleri oluşturmuş olsa da Eser ve Ferdi’nin forvette iyi işlere imza atacakları düşünülüyordu. Ancak karşılaşmaya Konyaspor hızlı başlamış ve rakibini yarı alanına hapsetmesine rağmen etkili bir pozisyonun olmaması tribünleri oturup kaldırmaya yetti.

İşte böyle bir zamanda 34. dakikada gelişen rakip atağında İlyas, kaleci Recep’i de yana yatırarak topu filelere gönderdi. Bu gol temsilcimizin galibiyet umutlarını kırmış olmasa da tribünlerin futbolculara olan tepkisi ağırlık kazandı. Bu olumsuz tablo ile soyunma odasına giden ve ilk yarıyı 1-0 yenik tamamlayan temsilcimiz, ikinci yarı sahada daha baskın ve bilinçli bir futbol sergiledi. Özellikle Zafer Demir ve Da Silva’nın etkili oyunu karşılaşmada gollerin gelmesinde etken oldu. Durum böyle olunca Konyaspor karşılaşmanın 52. dakikasında Poljac ve 79. dakikasında Ufukhan'dan gelen gollerle 1-0 mağlup duruma düştüğü karşılaşmadan 2-1'lik galibiyetle ayrılmış oldu.

Tabi karşılaşmada verilmeyen penaltı ve hakemin kötü yönetimine değinmeden geçmek haksızlık olur. Özellikle karşılaşmanın hakemi Gökhan Güneşer’in verdiği kararlar ve gösterdiği yönetimden ötürü kınamak boynumun borcudur. Çünkü böyle bir yönetim ve nemelazımcılık Türk hakemliğine yakışmıyor.

Dolayısıyla bu galibiyet gerçekten de önemli bir haftada alınmış oldu. Çünkü yakın takipçilerimizden Bucaspor’un Hacettepe ile berabere kalması, Adana ve Karşıyaka’nın da haftayı kayıp kapatması gelecek adına büyük önem arz ediyor.

Küme düşmeme mücadelesi veren takımların bile transfer yaptığı Bank Asya liginde mevcut oyuncularıyla yoluna devam eden Konyaspor’un işinin kolay olmayacağını bilmemiz gerek. Bundan sonra ligde her hafta gerçek bir final özelliği taşıyor. Özellikle iç saha maçlarında hiç puan kaybedilmemesi şart.

Konyaspor’un bu önemli yolda sağına soluna bakmadan kendi yolunda ilerlemesi hiç şüphesiz hedefe ulaştıracaktır. Ligin ikinci devresinin ilk iki haftasında 6 puan yerine sadece 1 puanla yetinen yeşil beyazlılar, bundan sonra işi daha sıkı tutmak zorundalar. Rakiplerinde puan kaybetmesi her ne kadar rahatlık vermiş olsa da, bu haftadan itibaren bu tekrar yaşanmayacaktır. Benim için artık lig gerçek bir kurtlar sofrası halini almış durumda ve bu sofrada kurtlara yem olmamak için kendi işimizi kendimiz görmeli ve şehir olarak gerekli birlik beraberliği sağlayarak yolun sonunda hedefe ulaşmalıyız.

Çünkü hafta sonu deplasmanda Bucaspor ile karşılaşacak ve önemli bir finali yaşamış olacağız. Bunun en az 1 puanla sonlanması için herkesin üzerine düşeni yapması en büyük gerçektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR