Sabit Horasan

Sabit Horasan

Olumlu gelişmeler

Olumlu gelişmeler

Futbol’da bir gerçek vardır, Hani derler ya, “yenemezsen yenilmeyeceksin..”

 

Bu sözler genelde deplasman maçları için geçerlidir. Hatta, 4 büyüklerle oynanan karşılaşmalar için söylenen sözler.

 

Daha öncede yazdık, Torku Konyaspor için 4 büyüklerle oynanacak maçlarda alınacak puanlar, ekstra olarak puan hanesine yazılacak. Nitekim bunu Fenerbahçe maçında yaşadık.

 

Önemli olan, Kartal’ın rakipleriyle, yani 4 büyükler dışında kalan 13 takımla oynayacağı maçlarda alacağı puanlardır.

 

Trabzonspor maçı için takımı, teknik kadroyu eleştirdik. Haklıydık bir yerde. Puan alınabilecek bir karşılaşmayı kaybetmek Konyaspor açısından iyi olmadı..

 

Torku Konyaspor, Cumartesi akşamı, rakiplerinden birini, Erciyesspor’u yenerek derin bir nefes daha aldı.

 

Gençlerbirliği’nden sonra Erciyesspor maçının da galibiyetle geçilmesi, Torku Konyaspor’un hanesine çok önemli bir 3 puan olarak yazıldı.

 

Bununda ötesinde, teknik direktör Uğur Tütüneker’in ömrü biraz daha uzadı. Yanlış anlamayın, istikrardan yanayız. Takıma emek veren bir teknik adamın erken gitmesinden asla mutluluk duymayız. Tabi ki, hak ettiği, yanlışlar yapılmadığı, takım iyi futbol oynadığı, tehlike yaşanmadığı sürece.

 

Erciyes galibiyetiyle takım güven kazandı.. İdeal 11’in oturması ve –çünkü, Konyaspor her maça değişik bir 11 ile çıkıyor- dolayısıyla takım performansının üzerine konularak yola devam edilmesi, devamlılığın sağlanması çok önemli.

 

Djalma ve Erdinç’in yeni yeni süre almaya başlaması, Mehmet Güven’in sakatlığını atlatarak takıma dönmesi, Gekas’ın golle buluşarak güven kazanması Torku Konyaspor adına olumlu gelişmeler. Umarız ki, Da Silva Ramos da takıma bir an önce katılır. Genç futbolcular; Ömer Ali, Tolga, Abdülkerim Bardakçı da takıma kazandırılır.

 

Çünkü, lider oyuncu sıkıntısı hala devam ediyor. Ramos çözüm olur mu? bekleyeceğiz, göreceğiz.

 

Torku Konyaspor’un, Erciyes maçında daha çabuk oynadığını gözlemledik. Ancak, takımda belli bir sistemin olduğunu kimse iddia edemez. Özellikle, 3. bölge olarak adlandırılan forvette, dahası gol alanlarındaki futbolcuların topla buluşturulamaması büyük sıkıntı. Maç boyunca bu olumlu şekilde bir kez yapıldı ve o da golle sonuçlandı.

 

Hep tekrarlıyoruz ama, kanatları olumlu kullanmak yok. Şut sıkıntısı var. Pas yüzdesi düşük. Sadece mücadele etmek yetmiyor.

 

Torku Konyaspor, Kayseri Erciyesspor’u tek golle de olsa geçip puanını 9’a yükselterek nefeslendi..

 

Bu galibiyette, her maç sonrası yan toplardaki eksikliği nedeniyle eleştirdiğimiz kaleci İtandje baş rol oynadı. Üst düzey katkısı olan diğer futbolcular ise, Ali Turan, takıma yeni adapte olan, golün yaratıcısı Djalma ve ilk kez golle buluşarak galibiyeti getiren Gekas oldu diyebiliriz. Bunlara Ergün Teber ile birlikte defansın ortasında ilk kez birlikte oynayan Kokaloviç ve Erdinç’i de ekleyebiliriz.

 

İç sahada 3 maçını kazanan Torku Konyaspor için Erciyesspor karşısında alınan 3 puan önemli bir galibiyet oldu. Ancak, bu yeterli değil. Konyaspor’un, ligin ilk yarısını 25 puan barajında kapatabilmesi için deplasmandan da puan çıkartması zorunlu hale geldi. Bu nedenle, umarız Gaziantepspor maçı yeni bir başlangıç olur..

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR