Ölmek Üzereyken Kurtarılan Kaya Kırlangıcı, Suyla Canlandı

Ölmek Üzereyken Kurtarılan Kaya Kırlangıcı, Suyla Canlandı

Zonguldak’ta bir iş yerinin çatısında boğazı ve ayakları ipe dolanan yavru kaya kırlangıcı 2 gün sonra kurtarıldı. Orman ve Su İşleri Milli Parklar Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin su verdiği yavru kırlangıç, kendine geldi....

Zonguldak’ta bir iş yerinin çatısında boğazı ve ayakları ipe dolanan yavru kaya kırlangıcı 2 gün sonra kurtarıldı. Orman ve Su İşleri Milli Parklar Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ekiplerinin su verdiği yavru kırlangıç, kendine geldi.

Baştarla Mahallesi'nde bir iş yerinin çatısındaki yuvada boğazı ve ayakları ipe dolanan yavru kaya kırlangıcı, 2 gündür mahsur kaldı. Özgür Kurt isimli işçinin haber vermesi üzerine Zonguldak Belediyesi İtfaiye ve Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Milli Parklar Doğa Koruma ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye merdiveniyle ipe dolanan yavru kırlangıç, kurtarıldı. Ekipler, ölmek üzere bulunan kırlangıca pet şişenin kapağıyla su verdi. Suyu güçlükle içen kırlangıç, kendine geldi.

Kaya kırlangıcı, ekipler tarafından Milli Parklar ve Doğa Koruma Müdürlüğü'ne götürüldü. Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürü Sezgin Örmeci, kendine gelen yaralı kırlangıcın tedavi edilmesinin ardından doğaya salınacağını kaydetti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.