Olgunlaşma Enstitüsü ‘Türkiye Günleri’ne katıldı

Olgunlaşma Enstitüsü ‘Türkiye Günleri’ne katıldı

Konya Olgunlaşma Enstitüsü, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkiye Günleri etkinliğine katıldı.

Kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel giyim ve el sanatlarını araştırıp, onların özelliklerini bozmadan kültürel ve sanatsal değerleri koruyarak gelecek kuşaklara aktarmayı hedefleyen Konya Olgunlaşma Enstitüsü, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da, Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkiye Günleri etkinliğine katıldı. Tiran’da ilk kez düzenlenen ve “Türkiye, Tiran’da” temasıyla gerçekleştirilen programda Konya Olgunlaşma Enstitüsü keçeden imal edilen ürünlerle katıldı. Keçeden imal edilen tablo, atkı, bere, çanta, süs malzemeleri ve kozadan imal edilen tesbihler, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinliğin açılışını ülkemizin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve Tiran Belediye Başkan Yardımcısı Abaz Hado tarafından gerçekleşti. Konya Olgunlaşma Entitüsü Müdürü Emel Tosun Akmeşe el emeklerini Arnavutluk’ta sergilediklerini ve büyük ilgi gördüklerini belirterek, “Türkiye Günleri etkinliği boyunca bizlere ve standımıza büyük ilgi gösteren katılımcılara ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü müdürü Osman Demirbaş a teşekkür ederiz" dedi. Konya Olgunlaşma Enstitüsü, yenilikleri takip eden, ulusal ve uluslararası alanda tanıtım yapan, meslek edindirme programları ile kaliteli bir eğitim ortamında nitelikli bireyler yetiştiren, ilimizde bu doğrultuda faaliyet gösteren tek kurum olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

Türk kültürünün, dilinin, tarihinin, sanatının, damak tadının ve eğlencesinin yer aldığı Türkiye Günleri, Tiranlıların beğenisini topladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.