Ölçümüz İslam’dır

Ölçümüz İslam’dır

MGV ve AGD Konya 13. Mezunlar buluşmasında konuşan MGV Eski İl Başkanı Lütfi Yalman, “Yanlışların yanında durmayın. Doğru, faydalı olan kimden gelirse gelsin, onun yanında durmak zorundayız. Ölçümüz İslam’dır, Kur’an’dır” dedi

Konya Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve Anadolu Gençlik Derneği (AGD) çatısı altında üniversite yıllarında bulunmuş ve hizmet etmiş öğrenciler Konya’da buluştu. "Milli Gençlik Vakfı - Anadolu Gençlik Derneği 13. Konya Mezunlar Buluşması" programı, İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Büyük Kudüs Mitingi’ nedeniyle tek gün olarak gerçekleştirildi. Sabah AGD Arifan Yurdu’nda kahvaltı ile başlayan program, dernek binasında hasbihal ile devam etti. Akşam saatlerinde Özel Gençlik İlkokulu bahçesinde Konya düğün pilavı ikramı ile devam etti. Buradaki programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve MGV eski Konya İl Başkanlarından Lütfi Yalman, AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, SGK Konya İl Müdürlüğü Murat Mustafa Yavuz, Aksaray Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Karahancı, İŞKUR il Müdürü Emrah Keleş, Memur-Sen İl Başkanı Nazif Karlıer, AGD Bölge Başkanları, Bahri Kırışık, Rauf Büyüktermiyeci, İl Başkanı Mehmet Parlak, MGV -AGD eski il başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

AĞIR BİR YÜK ALTINDAYIZ

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, “Biz bir davanın mensuplarıyız. Üzerimize aldığımız yükler vardır, inancımızın,tarihimizin, camiamızın yüklediği yükler vardır. Dünyadaki gelişmelere baktığımız zaman ağır bir yük olduğunu görüyoruz. öyle bir dönem yaşıyoruz ki, İslam’ı Müslümanlar’a anlatma zorluğu çekiyoruz. İslam dünyasının içindeki duruma baktığımızda bunu görüyoruz” dedi. “Bu asrın en büyük sıkıntısı hayırla şerrin birbirinden ayırt edilememesidir” diyen Yalman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz böyle bir kötü dönemi yaşıyoruz. Ama MGV – AGD potasında yetişmiş nesil bu ayrımı en iyi şekilde yapar diye düşünüyoruz ancak bir ağabeyiniz olarak bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Felan şahıs, felan bakan, felan lider ‘Şöyle bir yanlışlık yaptı’ denildiği zaman hangi gerekçe olursa olsun, hangi bahane olursa olsun Allah rızası için savunmaya geçmeyin. Kimden ve nereden gelirse gelsin, kötülüklere, haramlara ve yanlışlıklara karşı çıkacağız, dik duracağız. İslamca duruş budur. Doğru, faydalı olan kimden gelirse gelsin, onun yanında durmak zorundayız. Ölçümüz İslam’dır, Kur’an’dır. Bunun dışında hiç bir ölçüyü, kimden gelirse gelsin ölçü olarak kabul etmeyin. Hz. Ali efendimiz, ‘Dünyanın en ahmak insanı, başkalarının dünyası için ahretini mahvedendir’. Yanlış kimden gelirse gelsin buna bahane, kılıf bulmayacağız. Bulanları da bu konuda uyarmamız gerekir. Biz Milli Gençlik camiası olarak bunu temsil ederiz.

(DİĞER FOTOĞRAFLAR İÇİN RESMİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ)

3-6-003.jpg

DEĞERLERİMİZİ GENÇLİĞE ULAŞTIRIYORUZ

AGD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz da konuşmasında, “6 yıldır AGD’nin başında olan Salih Turhan başkanımız ile, milyonlarca genç için neler yapabilirin derdi ile çalışıyoruz.Bu emaneti yürütürken mutlaka yapacağımız hizmet için muhataplarımızla irtibat kuruyoruz. Diyarbakır’da fetih kutlamaları bu döneme denk geldi, hamdolsun Güneydoğu’da yapabildiğimiz en hayırlı hizmetlerden bir tanesi. Hem kültürümüzü hem değerlerimizi hem de tüm gençlerimize ulaşmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

ERBAKAN CİHAT ŞUURU VERDİ

AGD Bölge Başkanı Rauf Büyüktermiyeci ise konuşmasına, “İyi ki rahmetli Erbakan hocamız 1975’te MGV’yi kurmuş, iyi ki Allah bize bu ocakta yetişmeyi nasip etmiş” diyerek başladı. Erbakan hocanın MGV tanımını aktaran Büyüktermiyeci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hocamız, ‘MGV, Milli Görüş teşkilatlarına kurmay yetiştiren kurumdur’ demişti. Bu teşkilatlarda görev almak için bizleri yetiştiren büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Hocamız bizlere İslam’ın sadece namaz, hac, zekattan ibaret olmadığını öğretti. Çok şükür bizi cihat şuuru ile bezedi. Allah bizlerin ayaklarını kaydırmasın.”

NOSTALJİ DEĞİL MEDENİYET PROJESİ

 AGD Şube Başkanı Mehmet Parlak da yaptığı konuşmada, Allah bizleri Kudüs davasında bir araya getirsin diyerek sözlerine başladı. Eski AGD Konya Şube Başkanlarına yaptıkları çalışmalar için teşekkür eden Parlak, “Hepimizin en değerli hazinesi çocuklarımız, gençlerimizdir. Allah bu hazineyi korumayı bizlere nasip etsin. MGV kapatılmasının ardından yeniden açıldı. AGD – MGV beraber çalışmalarını sürdürüyor. Konya, Türkiye ve dünyada ses getirecek çalışmalar yapıyoruz. İşin şovunda değil, özünde çalışmalar yapıyoruz” dedi. Üniversiteli gençlere temsilciler vasıtası ile sahip çıktıklarını ifade eden Parlak, sözlerini şöyle sürdürdü: “MGV’li olmak, hepimizin bir gurur kaynağıdır. MGV’de üniversite veya ortaöğretim dönemlerinde bulunurken, ne güzel çalışmalar yapmıştık diye hep beraber dönüp bakıyoruz. MGV döneminde yaptığımız çalışmalar bir nostalji çalışması değil, medeniyet projesidir, gençlik projesidir, davadır. Elhamdülillah burada 13. mezunlar buluşması diye ifade etsek de mezunlarımız gittikleri yerlerde hizmetlerini sürdürüyor. Bize çalışmalarımızın çerçevesini çizen Erbakan Hocamıza, Adnan Demirtürk başkanımıza ve diğer başkanlarımızı rahmetle anıyoruz.” Memur-Sen İl Başkanı Nazif Karlıer de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Daha sonra hatıra fotoğraf çekilerek mezunlar hatıralarını yad ettiler. Program sonrasında mezunlar Kudüs mitingi için İstanbul’a hareket etti.  

HÂLİD ŞEN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.