Olaylara karışan Suriyeliler kampa gönderildi

Olaylara karışan Suriyeliler kampa gönderildi

Konya'da suça karışan ve vatandaşı rahatsız eden Suriyeli mülteciler, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın talimatıyla çevik kuvvet, yabancılar ve asayiş şube müdürlükleri ekiplerinin katıldığı operasyonla adreslerinden topalandı

İç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeliler'in kaldığı bazı mahallelerde suç oranının artması üzerine Emniyet, harekete geçti. Sayıları ülke genelinde 1,5 milyonu, Konya'da ise 45 bini bulan Suriyeliler için Emniyet, düğmeye bastı. Suç işleyen Suriyeli ya sınır dışı ediliyor ya da kamplara gönderiliyor. Bazı sığınmacılar, şehrin farklı noktalarında dilencilik yaparken bazıları da hırsızlık yapmaya başladı. İl Emniyet Müdürlüğü, hırsızlık, gasp ve benzeri suçlara karışan, dilencilik yapan ve Suriyeliler için harekete geçti. İlk etapta 40 Suriyeli gözaltına alındı. Gözaltına alınmakta direnen bazı Suriyelilere ise çevik kuvvet müdahale etti. Emniyet, mültecilere gözdağı vererek, olay çıkarmaları halinde kamplara geri göndereceklerini söyledi. Suriyeli uyrukluların bolca bulunduğu Meram'a bağlı Şükran Mahallesi'ne yaklaşık 50 çevik kuvvet ekibi Suriyelileri araçlara bindirerek Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne götürdü. Emniyetten alınan bilgiye göre, Suriyeliler Yabancı Şube Müdürlüğü'nde yapılan işlemin ardından kamplara geri gönderilecek. Evlerde yaklaşık 10-15 kişi olarak kaldığı öğrenilen Suriyelilerin birtakım olaylara karışması sonrası Emniyet alarma geçti. Şükran Mahallesi'nin yanında, Tarla Mahallesi'nde Suriyelilerin bazı olaylara karıştığı, sonraki etapta ise Tarla Mahallesi'ne girileceği öğrenildi. Dün saat 10:00'da başlayan operasyon, saat 12:00'da tamamladı. Bazı mülteciler otobüse binerken zorluk çıkardı. Türkçe bilmediği için dertlerini anlatamayan Suriyelilere, çevik kuvvet anında müdahale ederek otobüste kalmalarını sağladı.

2.20140813092105.jpg

EMNİYET DÜĞMEYE BASTI

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: “Son zamanlarda ilimizde yaşayan bazı Suriyeli vatandaşların dilencilik yaptığı, parklarda ve sokaklarda yattıkları, suça karıştıkları görülmektedir. Bu durumun da Konyalı vatandaşları rahatsız ettiği gözlemlenmiştir. Suriyeli misafirlerimizin imajı da zedelendiği değerlendirilmektedir. Bu kapsamdaki sorunların çözümü neticesinde yeni yayınlanan Bakanlık genelgesine göre İl Emniyet Müdürlüğü, harekete geçmiştir. Bundan böyle suça karışan ve uyarılara rağmen dilencilik yapan, park ve sokaklarda yatan Suriyelilere kolluk nezaretinde gereken işlem yapılacaktır. Başta Suriye uyruklu olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın bilgisine sunarız.” Toplamanın olduğu yerdeki Şükran Mahallesi sakinleri ise polislere teşekkür etti. Mahalleliler çoğu kez Suriyelilerin olaylara karıştığını ve artık genel bir operasyon yapılması gerektiğini söyledi.

1.20140813092115.jpg

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.