Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Okuyucu! İnönü ve Hızlı Tren

Okuyucu! İnönü ve Hızlı Tren

Yazarlara, okuyuculardan yıllar evveli mektupla şimdileri mail ile düşüncelerini, irdeleme, onay, düşünce vb.ler gelir.

Teknolojinin ilerlemesi ile yeni bir yol oluşmuştur. Gazete internet sayfasında yayınlanan yazıya yanıt veya yorum olarak bildirmektedirler, düşünce, irdeleme ve onaylarını.
Bu şekil yazılımı yalnız bilgisayarı olup meşgul olabilen meraklılar internetten yazıya verilen yorum ve yanıtı, sonradan da olsa görebilirler. Bunun dışında olanların haberi bile olmaz.
Yazar kendi duygusuna göre önem vererek. Okuyuculara duyurma üzerinde durmayıp hiç değinmez veya irdeleme dışında olanlara değinir. Daha bazıları ise hiç çekinmeden kendini irdeleyenler hakaret etseler de aynı cümleleri ile okuyucularına duyurur ve düşüncelerini de belirtir.
Aslında son işlem daha doğrudur. Ve bendenizde şimdiye kadar hiç çekinmeyip bu kategoride olmaya devam ettim. Gelen yorum vb. den önemli gördüklerime değinirim. Gazete de değil de Sadece Google, Yahoo gibi gruplara gönderilen yanıt ve yorum yazanları gruplarda cevaplarım.
***
Sizlere Merhaba gazetesi İnternet Web sayfasında yayınlanan Hızlı Tren ve… (https://www.merhabahaber.com/yazar/Ahmet_Guldag/1548/Hizli_Tren_ve_Kara_Tren_Nostaljisi.html ) yazıma bu sayfa üzerinde okuyucumuzdan Sayın İsmet Demir bir yorum yazmış.
              Biraz hakaret kokusundan geri kalmayarak ifade edilen yoruma hiçte cevap gerekmezdi. Çünkü okuyucularım bendenizin yazılarında ne demek istediğimi anlayan bilinçli ve muhterem kişilerdi.
Ancak şunu da düşündüm. Bu şekil ifade kullananların yanlış cümle kurmalarının iyilik ve kardeşliğe zıt olması ayrıma gitmesi yanında fikri sabitlik ki şoförlerin bakar körlüğü ile Kör âşıklar gibi düşüncelerinin de yanlışlıklar içinde olduğunu belirtmek suretiyle…
Tabiri caizse bu yönde beyinlerinin yıkanmasındaki yanlışlıkları doğrulayabilmenin faydalı olacağı kanısındayım.
***
Dikkat edeceğimiz bir husus var Yorum yukarda belirttiğim “Hızlı tren… “yazısına yapılmış. Bu yazıda İsmet İnönü ve çalışmaları ile ilgili cümleyi bırakın kelime dahi yok. Herhalde daha evvelki yazılarımda geçebilen irdelemeler, fikri sabitlikle ismet İnönü’ye sempati duygusunda olduğu anlaşılmakla beraber ya MSP (CHP) de olabilir) veya MHP’li siyaset taraftarı olduğu anlaşılmakta. Ayrıca AK Partisini övme değil aksine irdeleme var. Nasıl bir ruhiye içinde birazda inançlılara olan kindarlar gibi yazmış. Anlayabilmiş değilim.
Yorumda okuyacağınız gibi “…MSP ve MHP iktidarı zamanında…” demekle ANAP’ı dışlayıvermişte!.Zaten birini al o birine yapıştır fark etmez!
***
Önce size yorumu kendi imlâ yazılımı olarak aynen sunayım.
“ismet demir       İsmet paşa ile ne alıp veremediğin var 
hoca öyle kafana göre AKp yi övüp İsmet paşayı kötüleme. Deniz baykala gıcıgız diye sırf Chp nin başkanlığı yapmış biri olan İsmet paşayı kötüleme İsmet paşa olmasa şimdi senin sakalının yerine boynunda haç olurdu. ayrca hızlı tren hikayesini iyi araştır ilk krediyi hangi hükümet alıp hangi hükümet zamanında bu işe başlanmıştır. 2001 dsp-mhp hükümeti”
***
Bu yorumda ki İsmet Paşa konusunda ve bilhassa onun kahramanlıları sayesinde mi Haç takmadan kurtulduk bu yolda adaşının da düşünceleri nelerdi? Cevabımı…
Yüce Yaradan izin verirse inşallah gelecek yazımda İsmet İnönü Portresinden parçalar sunmaya bırakarak, Hızlı Tren konusunda ki cevabî diyeceklerimi sunuvereyim.
***
“Sayın İsmet Demir.
Belki yazılarımı istemeyerekte okumuş olmanızdan dolayı ilginize teşekkür borçluyum.
Kişilerin İmam hocalara tenkitli söz söylediği tarzda “Hoca” deyip başlamanız bilmem doğruca mı? Ayrıca bendenizi resimde sakallı görmüş olmanızla herhalde imam(!) sandınız ve sakalımı da nedense tenkit edebilme hakkını kendinizde duymaktasınız.
Derim ki; İslâmî maneviyat duygusu olanların giyim ve kendilerine mahsus tarzlarını sevmeyip sizce onları adam yerine koymama duygusuna bir son verin. Hepimiz Hz. Âdem (RA) ve Havva anamızdan gelmekteyiz ve tek Allahın kuluyuz.
Ama Habil ve Kabil gibi ayrılmış olabiliriz o ayrı mesele!.
“İsmet paşa olmasa şimdi senin sakalının yerine Boynunda haç olurdu…” derken, size  okutturulan düzenleme tarih yerine hakikati anlatan tarihlere de kıymet verip inceleseydiniz.
Bizlerin neye mal olursa olsun Haç taktırmayacağımızı senin rahatça kindarlık yaptığın ecdadımızın bu yolda kan döküp vatanını kurtarıp istiklaline kavuştuğunu ve bunları asıl yapan kahramanların kimler olduğunu da öğrenmiş olurdunuz.
Gelecek yazımda İsmet İnönü hangi savaşlara girip de istiklalimizi kurtarmış olabildi veya olamadı bunları belgelerle serdedenken…
Kim Haç’tan kurtarmış kim taktırmaya bile yönelmiş beraber okuruz inşallah.
Hızlı Trene gelince,
Hızlı Tren istemi Konyalılar için 1994 de başlamıştır. Yazılarımda devamlı konu ettiğim gibi sizin “Kredi çıkarıldı” değiniz yanlış mı diyeyim yalan mı deyim sözünüzdeki konu da dahil.   
Havanda su dövülüp siyasi partiler için propaganda malzemesi olmuştur.
Lütfen doğruyu konuşalım. Hızlı Tren için, yapılan baskılara sözde kulak veren AK Parti nihayet 2006 da sadece güzergâh tespitinin ihalesine çalışmış bunu da 2007 de başlatabilmiştir.
Aralıklı yazılarımda yazdığım gibi, sizin havada kalan kredi sözünüze (ki hakikat ise onun Planlama dairesine veya bakanlığa verilen yazının tarih sayı ve fotokopisini verebilirseniz yayınlar ve sözümü geri alırım.) karşılık 2008 de çıkan ödeneği Sayın Bakan kendi İl’ine vererek Konya’ için iki yıl gecikmeye sebebiyet vermiştir ki.
Sayın Başbakan 2011 gösterse de, 2012 hatta 13 den evvel tamamlanamayacağı kanısındayım.
Görüşmek üzere hoşça kalın…”
***
Sağlık ve esenlik içinde yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR