Okullarda Madde Bağımlılığına Karşı Öğretmenlerden Destek İstendi

Okullarda Madde Bağımlılığına Karşı Öğretmenlerden Destek İstendi

İzmir'de, Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin(BEGDER) öğretmenler günü programında okullarda 12 yaşa kadar inen madde kullanımına karşı öğretmenlerden seferberlik istendi. Bergama ilçesinde BEGDER tarafından öğretmenevinde düzenlenen...

İzmir'de, Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin(BEGDER) öğretmenler günü programında okullarda 12 yaşa kadar inen madde kullanımına karşı öğretmenlerden seferberlik istendi.

Bergama ilçesinde BEGDER tarafından öğretmenevinde düzenlenen öğretmenler günü yemeği eğitimcilerin yoğun katımılarıyla gerçekleştirildi. Canlı müzik eşliğinde yemeklerini yiyen davetliler, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Bergama İlçe Milli Eğitim eski Müdürü İlyas Duman, bazı sendika başkanları ve yaklaşık 400 kişinin katıldığı program, edebiyat öğretmeni Mustafa Yaman’ın şiir dinletisiyle renklendi. Programın sunuculuğu yapan dernek üyelerinden Musa Beydilli, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Beydilli, “2008 yılında bir avuç eğitim gönüllüsünün gönül birlikteliği ile çalışmalarına başlayan Bergama Eğitim Gönüllüleri Derneği sizlerin teveccühü ile pek çok sosyal etkinlik ve programa imza atmıştır. Geleneksel öğretmenler günü yemeklerimiz, şiir dinletilerimiz, tiyatro gösterilerimiz. Yurt içi yurt dışı gezilerimiz. Tekne turlarımız. Gibi etkinliklerimizin yanında İki okuma salonunda yaklaşık 100 öğrenciye ücretsiz olarak kurs verilmektedir." dedi.

Daha sonra konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edilen BEGDER Başkanı Mehmet Tetiğin gündeminde ise okullarda 12 yaşa kadar inen madde kullanan öğrenciler vardı. Tetik, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 2013-2014 eğitim öğretim yılında yaptırdığı bir araştırma sonunda madde kullanımına başlama yaşı 12, İzmir’de ise 9’a kadar düştüğünü hatırlatarak, bunları gerçekleştirenlerin de iyi yetiştirilemeyen öğrenciler olduğunu üzülerek ifade etti. Bu problemler karşısında eğitimcilere çok iş düştüğünün altını çizen Tetik, “Kalabalık okul ve sınıflarda ilgi ve sevgimizle kendilerine ulaşamadığımız, ihmal ettiğimiz ve bazen görmezden geldiğimiz çocuklar ve gençler yarınlarda sokakta kapkaççı ve madde bağımlısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğitimin çocukları ve gençleri yüksek mefkûre ve değerler ile buluşturmak olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bergama İlçe Milli Eğitim eski Müdürü İlyas Duman ise Eğitim Gönüllüleri Derneği ismini çok beğendiğini belirterek, “Öğretmenlikte gönüllülük esası çok önemlidir. Dernek başkanı Mehmet Tetik Bey’in işaret ettiği problemler için top yekûn seferberlik gerekiyor” açıklamasında bulundu. Konuşmaların ardından eğitim camiasına üstün hizmet veren öğretmenlere plaket takdim edildi. Fedakar öğretmenler, plaketlerini İlyas Duman’ın elinden aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.