Okullarda karne heyecanı

Okullarda karne heyecanı

Konya, Karaman ve Aksaray'da öğrenciler, karnelerini aldı

Konya, Karaman ile Aksaray'da ilköğrenim ve ortaöğrenim seviyesindeki öğrenciler, karne heyecanı yaşadı. Konya'daki 2 bin 375 eğitim kurumunda öğrenim gören 441 bin 366 öğrenci, karnelerini alarak yaz tatiline başladı.

Hocacihan Hüseyin Yıldız İlkokulunda, Vali Yakup Canbolat, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kaymakamlar ve okula arsa bağışlayan hayırsever Hüseyin Yıldız ile öğrencilere karne dağıttı.

Burada konuşan Canbolat, öğrencilerin heyecanına ortak olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Çocukları en nitelikli şekilde geleceğe taşımayı kendilerine görev edindiklerini belirten Canbolat, "Çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için gayret sarf ediyoruz. Öğrencilerimizin daha iyi, daha kaliteli, daha nitelikli hale gelmesi konusunda bütün gücümüzü seferber etmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Okul için arsa bağışlayan hayırseverlerin tüm vatandaşlara örnek olmasını dileyen Canbolat, "İlde derslik açığımız var. İlimizdeki hayırsever vatandaşlarımızı, geleceğimiz olan çocuklarımızı daha iyi yetiştirme noktasında eğitime katkıda bulunmaya, yeni okullar, yeni derslikler yapmaya teşvik ediyoruz. Yapacakları her katkıya şimdiden teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

- Karaman

Karaman'da Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulunda düzenlenen törene, Vali Süleyman Tapsız, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Vali Tapsız ve beraberindekiler, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Karne dağıtan Tapsız, öğrencilerden çok kitap okumalarını isteyerek, onlara iyi tatiller diledi.

- Aksaray

Aksaray'da da 81 bin 319 öğrenci karnesini aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Kömürcü Mehmet Baysal İlkokulu'ndaki törende öğrencilere karnelerini verdi.

Öğrencilere yaz tatilini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunan Kartal, "Çocuklarımızın tatilde dinlenmelerini, kitap okumalarını, sanatsal ve kültürel faaliyetlerle meşgul olmalarını istiyoruz." dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, yoğun bir eğitimin ardından karnelerini alan öğrencileri kutladı. Yazgı, tüm öğrencilere tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Törene, İl Halk Sağlığı Müdürü Mahmut Arık, öğretmenler ve veliler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.