Okul Sporları Türkiye Güreş Şampiyonası Batman'da Başladı

Okul Sporları Türkiye Güreş Şampiyonası Batman'da Başladı

Spor Genel Müdürlüğü ve Okul Sporları Federasyonu'nun düzenlediği Okul Sporları Türkiye Güreş Şampiyonası Batman’da başladı.

Spor Genel Müdürlüğü ve Okul Sporları Federasyonu'nun düzenlediği Okul Sporları Türkiye Güreş Şampiyonası Batman’da başladı. Hayli çekişmeli geçen karşılaşmalarda galip gelenler sevinirken yenilen bazı sporcular göz yaşlarını tutamadı. 7 farklı bölge ve 40 ilin yanı sıra KKTC'den de gelen sporcular Batman'a ön yargıyla geldiklerini ancak çok sıcak karşılandıklarını söyledi.

KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ve Türkiye geneli 40 ilden toplam 500 sporcu ve antrenörün yer aldığı 13-14 yaş kategorileri serbest ve grekoromen Türkiye Birinciliği şampiyonası 20 Nisan tarihine kadar sürecek.

Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan seremonide konuşan Batman Valisi Yılmaz Arslan sporculara başarılar diledi. Gelen sporculara Batman'da hem bir spor organizasyonuna katılacaklarını hem de Batman'ı gezme fırsatı bulacaklarını söyleyen Vali Yılmaz Arslan "İlerde güreş sporunda büyük başarılara imza atacak Türkiye Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu olacaksınız." dedi.

Konuyla ilgili olarak açıklamada, bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aydın Ekinci ise gelen tüm il sporcularını en iyi bir şekilde ağırlamak için çalıştıklarını belirtti. Ekinci "Güzel bir organizasyon olduğunu düşünüyoruz. İnşallah ilimize de spor adına bir katkı olacak. Güreş sporunun burada da daha fazla gelişmesine sebep olacaktır. Batman'ın ismini yerel ve ulusal boyutta tanıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. 4 gün boyunca misafirimiz olacak olan tüm kafileleri kentin değişik yurt ve mekânlarına yerleştirdik." diye konuştu.

YENİLEN SPORCU GÖZ YAŞLARINI TUTAMADI

Konuşmaların ardından iki minderde grekoromen dalda müsabakalar başladı. Hayli çekişmeli geçen karşılaşmalarda galip gelenler sevinirken yenilen bazı sporcular göz yaşlarını tutamadı. Yoğun ilgi gören müsabakalar ikinci gün serbest dalda devam edecek.

KORKARAK GELDİK AMA ÇOK ÇIKAN KARŞILANDIK

Büyük kısma Batman'a ilk defa gelen sporcular Batman'ı çok güzel bulduklarını söyledi. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Artvin, Mersin gibi Türkiye'nin 7 farklı bölgesi ve 40 ilin yanı sıra KKTC'den de gelen sporcular Batman'a ön yargıyla geldiklerini ancak çok sıcak karşılandıklarını söyledi.

KKTC'den gelen Ömer Kofalı, "Korktuk dedik biraz soğuk karşılayacaklar bizi. Ama çok sıcak kanlı insanlar bizi çok sıcak karşıladılar" diye konuştu.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.